Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pripravovaná herná konzola od Atari so 4K aj pre klasické hry

Pripravovaná herná konzola od Atari so 4K aj pre klasické hry
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Legendárna značka Atari povstala z popola a zapojila sa opäť do boja v oblasti herných konzol s novým strojom Atari VCS. Síce doteraz boli zverejnené len útržkovité informácie, no s blížiacim sa vydaním sa výrobca konečne rozhodol poodhaliť viacej podrobností ohľadom špecifikácií, hier aj dostupnosti.

Spoločnosť Atari oznámila svoju novú hernú konzolu už minulý rok pod názvom Ataribox. Okrem zmeny názvu na Atari VCS bol výrobca v posledných mesiacoch skúpi na informácie. To sa teraz zmenilo a tak sa môžeme dozvedieť, čo sa v hernej škatuľke nachádza. Herná konzola je pritom niečím medzi „retro“ konzolou, ako je Nintendo Classic Mini a moderným strojom na štýl Nvidia Shield.

Herné klasiky si používateľ môže vybrať z knižnice Atari Vault, v ktorej sa nachádza viac ako 100 titulov zo starej školy, ako napríklad Asteroids, Centipede, Breakout, Missile Command, Gravitar a ďalšie. Systém Atari VCS bude tiež schopný spúšťať hry, ktoré Atari nazvalo ako „populárne moderné tituly“, no zatiaľ presne nevieme, čo by to presne malo znamenať.

Herná konzola Atari VCS bude poháňaná upraveným grafickým procesorom AMD Radeon, ktorý by mal byť schopný plynulého zobrazenia hier v rozlíšení 4K HDR pri rýchlosti 60 snímok za sekundu.

Čo sa týka hardvérovej stránky, herná konzola Atari VCS bude poháňaná upraveným grafickým procesorom AMD Radeon, ktorý by mal byť schopný plynulého zobrazenia hier v rozlíšení 4K HDR pri rýchlosti 60 snímok za sekundu. Konzola bude vybavená rozšíriteľným vnútorným úložiskom, bezdrôtovým pripojením Wi-Fi a Bluetooth či portom USB 3.0. Hráči si môžu pre ovládanie vybrať klasický joystick alebo nový moderný ovládač. Okrem hier budú mať tiež prístup k médiám a k streamovanému obsahu.

Hráči si môžu pre ovládanie vybrať klasický joystick alebo nový moderný ovládač. Okrem hier budú mať tiež prístup k médiám a k streamovanému obsahu.

Herná konzola Atari VCS v retro dizajne bude k dispozícii vo verzii Onyx (čierna) alebo v špeciálnom zberateľskom prevedení. Spoločnosť Atari začne s predbežným predajom formou start-up kampane na portáli Indiegogo už 30. mája. V skupine Early Bird sa herná konzola bude dať získať už za 199 dolárov v prevedení Onyx. Ak pôjde všetko podľa plánov, distribúcia prvých kusov by sa mala začať na jar 2019.

Herná konzola Atari VCS v retro dizajne bude k dispozícii vo verzii Onyx (čierna) alebo v špeciálnom zberateľskom prevedení.