Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový notebook Lenovo Yoga 510-14AST sa v okamihu zmení na tablet

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď takmer všetci z nás využívajú na mnohé veci, ktoré boli predtým spojené s počítačom, už dnes smartfóny, stále je dosť nadšencov notebookov. A napokon predsa len majú väčšiu obrazovku na sledovanie videí a hranie hier. Musia však mať zároveň aj dobrý výkon. Problém s tým ale nemá zariadenie, o ktorom bude reč v nasledujúcich minútach. Dokonca sa dá na sledovanie videí aj prispôsobiť.

Vďaka miniaturizácií technológií sú už dávno preč tie časy, kedy nám na stole zavadzal veľký počítač. Dnešné notebooky sa môžu pochváliť porovnateľným výkonom a dokážu dobre poslúžiť nielen na zábavu, ale aj na prácu. Niektorí používatelia si však zvykli aj na dotykový displej v smartfónoch či tabletoch, no chceli by mať k dispozícii výkon notebooku. Vývojári sa im preto snažia vyjsť v ústrety a výhody oboch zariadení kombinujú do jediného, takzvaného konvertibilného zariadenia 2 v 1.

Do tejto oblasti patrí aj model Yoga 510-14 AST od známeho čínskeho výrobcu Lenovo. Tento konvertibilný notebook v dizajnovej čiernej farbe disponuje 14 palcovým IPS displejom s rozlíšením 1920 na 1080 bodov, ktorý sa vyznačuje širokými pozorovacími uhlami.

„Je to zariadenie, ktoré má vlastne Full HD displej ako pri notebooku a keďže sa dá preklopiť ako pri tablete, tak má aj dotykový displej,“ hovorí pán Tomáš Šály, NAY.

Yoga 510 má telo s klávesnicou prepojené s displejom pomocou špeciálnych pántov. Tie umožnia používateľovi otáčať displej až o 360 stupňov. Na výber má tak z viacerých režimov, ktoré si vie nastaviť podľa toho, čo chce práve robiť.

„Tento notebook je možné dostať do štyroch polôh. To je vlastne stan, tablet, notebook a stojan.“

Plynulé zobrazenie aplikácií zaistí integrovaná grafická karta AMD Radeon R5 a výkon si zobral na starosť procesor AMD A9 spolu s operačnou pamäťou RAM s veľkosťou 4 GB. Aplikácie, hry, dokumenty, fotografie, videá a ďalšie dáta sa ukladajú na priestorné vnútorné úložisko s kapacitou 1 TB. Zvukový zážitok zasa sprostredkujú stereo reproduktory s technológiou výrobcu Harman Kardon. To všetko sa Lenovu podarilo vtesnať do tenkého a ľahkého vyhotovenia.

„Niektoré parametre Yogy 2 v 1 ocenia aj cestovatelia. Môže to byť váha, ktorá je 1,8 kila alebo hrúbka, ktorá je 2,1 centimetra.“

Konvertibilný notebook Lenovo Yoga 510-14 AST.

Nielen na cestách však príde určite vhod aj možnosť bezdrôtového pripojenia sa do siete prostredníctvom technológie Wi-Fi, či so smartfónom cez Bluetooth. 510tka sa tiež môže pochváliť vyspelou konektorovou výbavou, ktorá pri tenkých zariadeniach nebýva vždy pravidlom.

„Zariadenie disponuje HDMI vstupom, troma USB vstupmi, čítačkou kariet a ethernetovým vstupom. Keďže výrobca chcel zachovať štíhlosť tohto zariadenia, tak je ethernetový vstup vyklápateľný.“

Vďaka zabudovanej veľkokapacitnej batérii môže používateľ využívať všetky výhody konvertibilného notebooku poriadne dlhú dobu bez toho, aby musel byť pripojený k elektrickej sieti. Čas sa nestráca ani nabíjaním batérie. Technológia rýchleho nabíjania totiž skráti čas starostlivosti o batériu.

„Výdrž tohto zariadenia 2 v 1 je až 8,5 hodiny. Ak mu však chcete dodať energiu, tak ho dokážete nabiť len za 2,5 hodiny,“ dopĺňa pán Tomáš Šály, NAY.

Lenovo Yoga 510 – 14 AST prináša široké možnosti využitia, či už v režime notebooku alebo tabletu. Podporuje to aj dostatočný výkon, široká konektivita a výdrž batérie. Najmä prostredníctvom moderných technológií tak mobilita naberá nové rozmery.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)