Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Intel vložil procesory Cannon Lake do svojich mini PC NUC

Intel vložil procesory Cannon Lake do svojich mini PC NUC
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka moderným technológiám už nemusíte mať na stole či pod ním položenú veľkú opachu, no komponenty počítača sa dokážu zmestiť do veľmi kompaktnej formy. Nie všetky však zvládnu utiahnuť aj nové hry a tak slúžia skôr ako multimediálne centrum. No spoločnosť Intel tvrdí, že to sa mení s príchodom jeho najnovších mini PC NUC, do ktorých Intel osadil procesor Core 8. generácie a grafickú kartu AMD.

Mini PC Intel NUC sú miniatúrne počítače, ktoré používateľom prinášajú výkon v priestorovo úspornom dizajne a sú ideálnym riešením pre domáce kino, domácu kanceláriu či sa dajú použiť aj ako herný stroj a môžu nahradiť za stolné počítače, napríklad v prípade, že má používateľ problém s priestorom na uloženie veľkej počítačovej skrine alebo mu žiadna nesadla dizajnovo do jeho domácnosti.

Aktualizované modely mini PC Intel NUC v sebe ukrývajú 8. generáciu procesorov Intel Core i3-8121U, ktorým sekunduje samostatná grafická karta AMD Radeon 540.

Minipočítač NUC (skratka Next Unit of Computing) má rozmery podobné dlani a môže sa tak bez problémov skryť za monitor, takže poskytne väčší priestor na pracovnom stole, napríklad aj pre ďalšie periférne zariadenia. Vonkajšia skrinka NUC má priateľské rozmery 117 x 112 x 52 mm a tak sa stratí aj na nábytku vedľa televízora.

Aktualizované modely v sebe ukrývajú 8. generáciu procesorov Intel Core i3-8121U, ktorý mal kódové označenie Cannon Lake. Sekunduje mu samostatná grafická karta AMD Radeon 540 a 4 GB alebo 8 GB operačnej pamäte RAM LPDDR4. Táto kombinácia by podľa slov výrobcu mala v rozlíšení 1080p utiahnuť aj také hry, ako sú League of Legends, Team Fortress 2 či Counter-Strike: Global Offensive.

K dispozícii sú dva HDMI výstupy, štyri porty USB 3.1, dve pripojenia USB 2.0, pričom bezdrôtové pripojenie je poskytované pomocou technológie Bluetooth 5 a 802.11ac Wi-Fi.

Vnútorné úložisko má kapcitu 1 TB HDD a k dispozícii sú dva HDMI výstupy, štyri porty USB 3.1, dve pripojenia USB 2.0, pričom bezdrôtové pripojenie je poskytované pomocou technológie Bluetooth 5 a 802.11ac Wi-Fi.

Spoločnosť Intel ohlásila aj nové barebones súpravy NUC mini PC, ktoré sú postavené na procesoroch Core i7, i5 a i3 Coffee Lake-U s grafikou Intel Iris. Tie používateľom prinášajú možnosť osadenia pamäte a úložiska podľa vlastných preferencií.

Nové mini PC Intel NUC budú v predaji od budúceho mesiaca. Ceny zatiaľ neboli oznámené.

Spoločnosť Intel ohlásila aj nové barebones súpravy NUC mini PC, ktoré sú postavené na procesoroch Core i7, i5 a i3 Coffee Lake-U s grafikou Intel Iris.