Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Počítačové reproduktory Logitech G560 podfarbia váš zvukový zážitok

Počítačové reproduktory Logitech G560 podfarbia váš zvukový zážitok
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri hraní počítačových hier nie je dôležitý len kvalitný obraz na monitore, ale aj zvuk, ktorý dokresľuje celkovú atmosféru. Hráč sa tak ľahšie vžije do digitálneho prostredia a dokáže reagovať na všetky podnety v hre. Aby bol tento zážitok ešte výraznejší, pripravil si výrobca Logitech zaujímavé počítačové reproduktory, ktoré dokonca doslova podfarbia prehrávanie zvukov či hudby.

Počítačový reproduktorový systém Logitech G560, v zostave 2.1, tvorí subwoofer a dvojica satelitných reproduktorov v zaujímavom dizajnovom prevedení. Treba povedať, že ani na stole nezaberú veľa miesta. Reproduktory si prinášajú dostatočný zvukový výkon aj pre vyplnenie väčšej miestnosti, a dokonca zo všetkých možných uhlov.

„Maximálny výkon týchto reproduktorov je 240 wattov. Kvalitný zvuk sa nezaobíde aj bez nejakého priestorového efektu. Pri týchto reproduktoroch je to zabezpečené technológiou DTS:X Ultra, ktorá nám vlastne vytvára 3D efekt pri hraní hier,“ hovorí pán Michal Borovička, NAY.

To čo je ale inovatívne, je technológia LightSync, ktorá používateľom prináša hru svetiel a farieb. Vďaka tomu sa môžu počas hrania hier alebo sledovania filmov ponoriť ešte hlbšie do akcie. Podsvietenie vo farebnom spektre RGB dokáže pri hraní hier dokonca reagovať až tak, že na dianie na monitore odpovedá výraznými svetelnými efektmi.

„Napríklad výbuchy, akékoľvek svetelné efekty sa tým pádom stávajú oveľa silnejšími. Takisto napríklad pri hraní niektorých hier vidíme ubúdajúce zdravie, kritický pokles zdravia, približovanie nepriateľov a podobne.“

Výrobca sa snaží túto funkciu vylepšovať a tiež rozširuje zoznam podporovaných herných titulov, ktoré vedia jeho funkcie využiť. Sprievodný softvér pritom prináša aj funkciu prispôsobiteľného grafického samplera, ktorý zjednocuje podsvietenie reproduktorov s farbami na monitore pre dosiahnutie akoby priestorového osvetlenia.

„Kedy si vieme priamo na obrazovke navoliť štyri zóny podsvietenia a tým pádom nám vlastne táto funkcia ponúka podobné zážitky ako je napríklad funkcia Ambilight u televízorov značky Philips. Čiže nám rozšíri obraz a podsvietenie vlastne okolo monitora bude rovnomerné a tým pádom budeme mať neprerušovaný zážitok.“

Počítačový reproduktorový systém Logitech G560.

Reproduktory sa dajú samozrejme využiť aj na reprodukciu hudby. Okrem klasického 3,5 milimetrového audio jack konektora sú k dispozícii aj ďalšie možnosti pripojenia externých zariadení.

„Umožňujú konektivitu pomocou Bluetooth 4.1 až do vzdialenosti 25 metrov, čiže si vieme pripojiť napríklad mobilný telefón. Zozadu máme možnosť aj pripojenia USB kľúča.“

Vďaka integrovanému zvukovému vizualizéru môžu reproduktory automaticky vdýchnuť život aj prehrávanej hudbe.

„Čo znamená, že pri akomkoľvek tichšom počúvaní bude podsvietenie reproduktorov len jemne dýchať. V momente ako hlasitosť zvýšime, nastúpia svetelné efekty a tým pádom si môžeme vychutnať kvalitný zvuk aj na party.“

K dispozícii je aj ovládacie centrum zvuku, ktoré je umiestnené na jednom zo satelitov. Nachádza sa tu ovládanie hlasitosti a tiež programovateľné tlačidlo G-Key.

„V základnom nastavení umožňuje nastavenie jasu farieb. V pokročilom nastavení, vďaka softvéru nainštalovanému na notebooku alebo na počítači, si tam vieme navoliť vlastne ktorúkoľvek zo špeciálnych funkcií,“ dodáva pán Michal Borovička, NAY.

Počítačové reproduktory Logitech G560 v elegantnom prevedení v čiernej farbe by si mohli nájsť miesto na stole nejedného náruživého hráča. Vďaka výkonnému priestorovému ozvučeniu a najmä technológii LightSync však môžu zintenzívniť zážitky nielen pri hraní hier, ale aj pri pozeraní filmov alebo pri svetelnej relaxácii počas počúvania obľúbenej hudby.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spolocnostou NAY a daný produkt si môžete zakúpit TU.)