Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové prémiové počítače z radov HP Spectre a HP Elite

Nové prémiové počítače z radov HP Spectre a HP Elite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HP predstavila nové zariadenia zo svojich prémiových radov HP Spectre a HP EliteBook. Spotrebiteľské i firemné notebooky a periférie stavajú na rovnakých pilieroch ako doteraz - na prémiovom dizajne, výkone, funkciách aj zabezpečení.

Medzi novinkami sa používatelia môžu tešiť na HP Spectre x360 13 s najdlhšou výdržou batérie u štvorjadrového hybridu na svete, HP Spectre x360 15, vôbec najvýkonnejší konvertibilný notebook z radu Spectre, HP EliteBook x360 1040 G5, najmenší a najľahší 14-palcový firemný hybrid na svete a zároveň prvé firemné konvertibilné zariadenie s gigabitovým modulom 4G LTE, ale aj monitor HP EliteDisplay E243d a myš HP USB Fingerprint Mouse s čítačkou odtlačkov prstov pre jednoduché prihlásenie.

Nové zariadenia HP Spectre - prémiovejší v každom ohľade

 

Precízne spracované hliníkové šasi nových počítačov HP Spectre x360 13 a HP Spectre x360 15 bude opäť k dispozícii v obľúbenej matnej šedočiernej farbe s medeným prvkami, ale aj v novom modrom odtieni so svetlo bronzovými prvkami. Dôraz bol kladený aj na funkčnosť dizajnu, praktickou novinkou je USB-C port umiestnený na pravom zadnom skosenom rohu, ktorý umožní lepšiu manipuláciu s napájacím káblom. Novinkou je tiež obojstranné skosenie hrán notebooku, vďaka ktorému ho možno ľahšie otvárať. Funkčná je aj ochranná mriežka reproduktorov - mikrootvory umožňujú lepší priechod zvuku tradične vyladeného spoločnosťou Bang & Olufsen.

HP Spectre x360 13

Rovnaký dôraz ako u predchádzajúcej generácie bol kladený na zabezpečenie. Jeho súčasťou je už známa voliteľná funkcia HP Sure View – integrovaný filter súkromia minimalizujúci pozorovacie uhly displeja. Novinkou je však hardvérové tlačidlo, ktoré umožňuje vypnutie webkamery.

Nové zariadenia bola koncipované tak, aby boli stále pripojené a vždy v pohotovosti. Ruka v ruke s tým ide dlhá výdrž batérie, ktorá je v prípade HP Spectre x360 13 až 22,5 hodiny (teda o 37 % viac ako u predchádzajúcej generácie) a v prípade HP Spectre x360 15 až 17,5 hodiny. Voliteľný gigabitový 4G LTE modul u 13-palcovej verzie a pri oboch ultrarýchlá Wi-Fi s rýchlosťou sťahovania až 1 gigabit umožní rýchle pripojenie v podstate odkiaľkoľvek. Systém napájania connected modern standby dokáže udržiavať emaily, kalendáre aj kontakty neustále aktuálne a spustí a prihlási používateľa takmer okamžite pomocou čítačky odtlačkov prstov alebo na hlasový pokyn.

HP Spectre x360 13

Aby oba modely mohli prispôsobiť svoj výkon potrebám každého používateľa, sú vybavené funkciou HP Command Center. Ide o patentované riešenie s až štyrmi rôznymi módmi umožňujúcimi optimalizáciu výkonu systému, rýchlostí vetráčiku a chladenia podľa používaných aplikácií. V praxi tak možno stíšiť vetráčiky napríklad pri sledovaní filmu, alebo naopak zvýšiť výkon pri náročnejšej práci, ako je úprava fotografií.

Menší, 13-palcový model cielil predovšetkým na maximálnu mobilitu, dostal však špičkový hardvér na čele s najnovšou 8. generáciou procesorov Intel Core. Pätnásťpalcová verzia je naopak zatiaľ najvýkonnejší konvertibilný laptop z radu HP Spectre, predchádzajúcu generáciu výkonom poráža dokonca o celých 20 %. Ťaží pritom z novo riešeného chladenia, najnovších šesťjadrových procesorov Intel® Core™ 8. generácie a voliteľnej grafiky NVIDIA GeForce® GTX 1050Ti s technológiou Max Q. Okrem toho ponúka rôzne varianty displeja vrátane voliteľného dotykového 4K displeja alebo až 650nitového FHD displeja (jedného z najjasnejších spotrebiteľských panelov vôbec) a až dva porty Thunderbolt 3 podporujúce použitie dvoch 5K monitorov.

HP Spectre x360 15

K 10-ročnému výročiu rodiny Elite

 

Nový HP EliteBook x360 1040 G5 nadväzuje na desaťročnú tradíciu portfólia zariadení s označením HP Elite. Jeho atraktívne hliníkové šasi s anodizovanou povrchovou úpravou ukrýva 14-palcový displej v 13-palcovom tele. Nielen vďaka nemu prešiel náročnými testami odolnosti MIL-STD.

Prémioví zákazníci musia takmer bez výnimky pracovať na cestách, preto má nový model až 17 hodinovú výdrž batérie, gigabitový 4G LTE modul, voliteľný HP Outdoor Viewable Display s antireflexnou úpravou a až 700nitovým panelom a voliteľnou funkciu HP Sure View, ktorú možno použiť rovnako dobre vnútri ako vonku. Jedným z hlavných rozhodovacích faktorov pri kúpe nového počítača je zabezpečenie - HP EliteBook x360 1040, ale aj všetky ostatné zariadenia z rodiny HP Elite patria medzi najbezpečnejšie a najlepšie spravovateľné PC na svete vďaka hardvérovo posilnenému zabezpečeniu a unikátnym funkciám ako HP Sure Start Gen 4 (jediný BIOS na svete schopný samoopravy) a Sure Recover with Embedded Reimaging, ktorá používateľovi umožní obnoviť PC do bezproblémového stavu v priebehu minút.

HP EliteBook x360 1040 G5

Čo sa týka hardvérového vybavenia, dostal HP EliteBook x360 1040 tiež voliteľný gigabitový 4G LTE modul, 8. generáciu procesorov Intel Core, až 32 GB pamäť a až 2 TB úložisko - vďaka tomu je pripravený na akúkoľvek malú i veľkú úlohu.

V spolupráci so spoločnosťou Zazzle teraz HP zákazníkom prináša aj široké možnosti personalizácie laptopov HP Elite. Môžu si totiž sami vytvoriť laserom vyrezávané polepy na ozdobenie zadnej strany monitora a vytvoriť si skutočne osobité zariadenie. Firmy zasa môžu jednoducho dať svojim zákazníkom na oči svoju značku.

Okrem laptopov pridalo HP ďalšie dve nové zariadenia - dokovací monitor a myš. HP EliteDisplay E243d Docking Monitor predstavuje jednoduchšiu a čistejšiu alternatívu k samostatným dokovacím staniciam s jediným USB-A alebo jediným napájacím USB-C káblom pre prenos dát a videa a dostal tiež vyskakovaciu webkameru.

Nová myš HP USB Fingerprint Mouse zase umožňuje vďaka čítačke odtlačkov prstov odomknúť počítač s Windows 10 jediným dotykom. Obe riešenia majú za cieľ predovšetkým uľahčiť prácu, zvýšiť produktivitu a zároveň posilniť zabezpečenie.

HP EliteBook x360 1040 G5

Cena a dostupnosť

 

• HP Spectre x360 13 bude na Slovensku dostupný v decembri za cenu začínajúcu na 1169 eurách.

• HP Spectre x360 15 bude na Slovensku dostupný v decembri za cenu začínajúcu na 1829 eurách.

• HP EliteBook x360 1040 bude na Slovensku dostupný v decembri za cenu začínajúcu na 1390 eurách.

• Myš HP USB Fingerprint Mouse bude na Slovensku dostupná vo februári za 38 eur.

• HP EliteDisplay E243d Docking Monitor bude na Slovensku dostupný v januári za 383 eur.

• Zákazkové polepy pre rad HP EliteBook 1000 sú už dostupné na www.zazzle.com/hpelite za cenu začínajúce na 19,95 dolároch (cca 18 eur).

*Ceny sú uvedené vrátane DPH.

HP EliteDisplay E243d Docking Monitor a HP USB Fingerprint Mouse

(Zdroj: Tlačová správa HP Inc.)