Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG pridáva ultra ľahké notebooky v 14“ a 17“ prevedení

LG pridáva ultra ľahké notebooky v 14“ a 17“ prevedení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K veľkým hráčom v oblasti notebookov sa chce pridať už aj spoločnosť LG, ktorá je známa skôr svojimi smartfónmi, domácimi spotrebičmi a elektronikou. Juhokórejský výrobca odhalil rovno dva ultra ľahké modely notebookov LG gram.

Notebook LG gram s uhlopriečkou 17 palcov je podľa výrobcu najľahší notebook s týmito rozmermi na trhu. Môže sa pochváliť váhou len 1,34 kilogramu. Jeho WQXGA displej má rozlíšenie 2,560 x 1600, s pomerom strán 16 : 10. Displej sa podarilo vtesnať do 15,6 palcového tela.

Vo vnútri nájdeme procesor 8. generácie Intel Core s integrovanou UHD grafikou, spolu s podporou až 16 GB RAM a 256 GB úložného priestoru vo forme SSD. K dispozícii je aj ďalší slot pre extra SSD úložisko. Konektivitu zabezpečí port Thunderbolt 3, porty USB 3.1, HDMI a čítačka microSD kariet. V prednej časti podsvietenej klávesnice sa nachádza sklenený touchpad.

Notebook LG gram 17.

Batéria v notebooku by mala vydržať až 19,5 hodín na jedno nabitie, no každý používateľ notebookov vie, že tieto čísla sú v reálnom nasadení odlišné. No minimálne bude batéria postačovať pre celodennú prácu a nejaké to sledovanie filmov večer. Notebook disponuje technológiou DTS Headphone X, ktorá simuluje 11,1 kanálový výstup. Certifikát MIL-STD-810G potvrdzuje, že by mal aj niečo vydržať.

Notebook LG gram 17 je zameraný na náročnejších spotrebiteľov a pre firemné nasadenie, takže sa dá očakávať vyššia cena.

Notebook LG gram 17.

Druhý 14 palcový model je konvertibilný notebook 2v1, ktorý je vybavený 360 stupňovým otočným závesom, vďaka ktorému sa môže zmeniť na tablet. Dotykový IPS displej má rozlíšenie 1080p a je chránený sklom Corning Gorilla Glass 5. Rovnako je dodávaný s procesorom 8. generácie Intel Core s možnosťou až 16 GB pamäte RAM a SSD úložiskom.

Batéria by v tomto prípade mala medzi nabíjaním poskytnúť až 21 hodinovú prevádzku. Hmotnosť notebooku je len 1,145 kg a dodáva sa s dotykovým perom WACOM AES 2.0 pre kreslenie alebo písanie poznámok na displeji. Má takisto podsvietenú klávesnicu, čítačku odtlačkov prstov, audio technológiu DTS Headphone X a spĺňa štandardy odolnosti MIL-STD-810G.

Bližšie informácie o cenách a dostupnosti nových notebookov LG gram zatiaľ neboli oznámené, no na živo si ich budú môcť pozrieť návštevníci medzinárodnej výstavy CES 2019 v Las Vegas, ktorá sa koná začiatkom budúceho mesiaca.

Notebook LG gram 14.

Notebook LG gram 14.