Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prémiové notebooky 2v1 Samsung si našli miesto pre dotykové pero

Prémiové notebooky 2v1 Samsung si našli miesto pre dotykové pero
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung predstavila dva prémiové konvertibilné notebooky s uhlopriečkami 13,3 a 15 palcov, ktoré sú zamerané na kreatívnych používateľov. Modely Notebook 9 Pen, ako už názov naznačuje, získali dotykové pero S Pen, ktoré má vyhradené miesto v ich tele. Okrem toho sa môžu pochváliť až 15 hodinovou výdržou.

Pokiaľ sa nepoužíva, je digitálne dotykové pero S Pen je umiestnené vo vnútri hliníkového tela konvertibilného notebooku. Najnovšia verzia sľubuje oveľa nižšiu latenciu, aby používateľ získal pocit, ako keby pracoval s reálnym perom. Pero sa nemusí nabíjať a pre kreatívnu prácu sú k dispozícii tri rôzne špičky.

Konvertibilný notebook 2v1 Samsung Notebook 9 Pen.

Vďaka 360-stupňovému otočnému pántu môže Notebook 9 Pen poslúžiť aj v režime tabletu. Jeho dotykový displej s úzkym rámom má rozlíšenie Full HD. Vo vnútri sa nachádza procesor 8. generácie Intel Core i7, ktorý spolupracuje s operačnou pamäťou LPDDR3 RAM a grafickou kartou Nvidia GeForce MX150. Dátové úložisko je vo forme PCIe NVMe SSD. Konektivitu zaobstará Wi-Fi 802.11ac, ku ktorej sa pridávajú dva porty Thunderbolt 3 a jeden port USB-C. O ozvučenie sa postarajú stereofónne reproduktory AKG s technológiou inteligentného zosilňovača.

Konvertibilný notebook 2v1 Samsung Notebook 9 Pen.

Podsvietená klávesnica príde vhod vo večerných hodinách a notebooky získali aj infračervenú kameru vo vysokom rozlíšení, spolu s čítačkou odtlačkov prstov pre zabezpečené prihlásenie sa do systému. Vďaka 54Wh batérii by mali tieto konvertibilné zariadenia 2v1 vydržať až 15 hodín prevádzky na jedno nabitie. Batéria navyše podporuje technológiu rýchleho nabíjania.

Model s 13,3 palcovým displejom je pritom okrem integrovanej grafickej karty akousi menšou obdobou 15 palcového modelu. Samsung predvedie obidva svoje mobilné stroje už počas nadchádzajúcej výstavy CES 2019 v Las Vegas.

Konvertibilný notebook 2v1 Samsung Notebook 9 Pen.