Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DCOM zrýchli a zjednoduší služby samospráv pre obyvateľov – 2. časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nepochybne už mnohých ľudí otočili úradníci od dverí naspäť domov pri vybavovaní rôznych žiadostí na obecných či mestských úradoch. Rovnako sa nám môže stať, že nestihneme pracovnú dobu príslušného odboru na samosprávach. S podobnými situáciami by však obyvateľom miest a obcí mohol pomôcť systém DCOM, ktorý už dnes funguje v približne 2 100 obciach. Svoj priestor pritom dostal aj na obecnom úrade v Jaslovských Bohuniciach a tak sme sa boli na to s kamerou pozrieť.

Systém DCOM, čiže Dátové centrum obcí a miest funguje naplno od roku 2016. Je založený na cloudovom riešení, ktoré prináša samosprávam možnosť poskytnúť občanom a podnikateľom až 138 elektronických služieb, a to aj vďaka tomu, že systém je napojený až na 9 registrov.

„Ide o integrácie na register fyzických osôb, register právnických osôb, register adries, kataster nehnuteľností, sociálnu poisťovňu a ďalšie,“ hovorí pani Jana Červinková, DEUS.

Výhodou DCOM-u je najmä to, že ide o cloudové riešenie. Obciam tak stačí mať len pripojenie k internetu a bežné vybavenie kancelárskou výpočtovou technikou, ktorú zabezpečí DEUS. Následne sa už komunikuje prostredníctvom elektronických služieb, jednotlivých modulov systému DCOM a aktivovaných elektronických schránok, ktoré sú prístupné z portálov slovensko.sk a dcom.sk. Vďaka systému dokážu byť úradníci oveľa efektívnejší a darí sa tak dodržiavať a aj skracovať stanovené zákonné lehoty na vybavenie danej veci.

„Najmä tým právnickým osobám, keď posielame dane do tých e-schránok, tak tam je to zrýchlené konanie v tom, že takto sme museli vyznačovať, prácne ručne naliepať doručenky, vyznačovať právoplatnosti, účinnosti a takto nám to vlastne všetko spraví ten systém sám,“ hovorí pani Božena Hideghétiová, obecný úrad Jaslovské Bohunice.

K rýchlosti komunikácie a vybavovania záležitostí s úradmi určite prispieva aj to, že DCOM je už nastavený na princíp jeden krát a dosť.

„To v praxi znamená, že ani úradník a ani občan nemusí vypĺňať manuálne tie údaje, ktoré už štátu raz poskytol a vďaka DCOM-u ich má jednak úradník k dispozícii a jednak občan. Občan ak podáva podanie, tak sa mu tie údaje predvypĺňajú automaticky,“ vysvetľuje pani Jana Červinková, DEUS.

V obci Jaslovské Bohunice, ktorá má aktuálne okolo 2 300 obyvateľov, sa do systému DCOM zapojili už pred niekoľkými rokmi a postupne sa na nový systém naladili nielen úradníci, ale aj občania.

„S DCOM-om vlastne tak dva a pol, tri roky, čo ho poznám. Neboli sme zvyknutí na to prostredie, ale za tých dva a pol roka, ako som povedala, urobil veľmi veľmi veľké pokroky a teraz sa s ním robí celkom dobre. Je to aj také prijateľné prostredie, je už teraz taký viacej intuitívny,“ hovorí pani Božena Hideghétiová, obecný úrad Jaslovské Bohunice.

Obec vidí výhodu najmä v tom, že DCOM pokrýva viaceré veľké oblasti a elektronické služby zjednodušia život úradníkom, obyvateľom a aj subjektom s podnikateľskými aktivitami na území obce.

„List vlastníctva využívame veľmi často, čo je pre nás veľká pomoc, lebo k ohláseniam drobných stavieb aj ku stanoviskám ku stavbám tam vlastne všade ide list vlastníctva a tento si už môžeme vyžiadať sami tým, že ľudia nemusia platiť a my ho máme hneď. Takto sme museli zvlášť chodiť na kataster portál, teraz nám to potiahne sám. Sám nám takisto potiahne zo sociálnej poisťovne, či je človek, teda či má invalidný preukaz a vlastne môžeme potom na to vyrubovať ako tie úľavy,“ dodáva pani Božena Hideghétiová, obecný úrad Jaslovské Bohunice.

Systém DCOM si od svojho počiatku prešiel desiatkami zmien, a to aj na základe pripomienok od jeho používateľov. Tento informačný systém sa pritom bude aj naďalej rozširovať, pričom už teraz ho využíva 71 percent samospráv na Slovensku.

„Čo predstavuje približne 1 500 obcí využívajúcich riešenie DCOM a približne 600 obcí využívajúcich riešenie pod názvom miniDCOM+, ktoré je oklieštenou verziou riešenia plnohodnotného. V budúcom roku plánujeme rozšíriť plnohodnotné riešenie pre ďalších 600 až 1 000 obcí,“ dopĺňa pani Jana Červinková, DEUS.

Vybrané funkcie, predovšetkým integrácie na iné systémy verejnej správy budú sprístupnené aj pre veľké mestá, ktoré využívajú vlastné systémy. V pláne je aj verzia prístupu prostredníctvom mobilnej aplikácie. No a tá by mohla celý elektronický systém samosprávy dostať ešte bližšie k občanom, keďže ju budú môcť použiť naozaj kdekoľvek, kde sa nachádzajú.