Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo na MWC 2019: Viac prepojený svet, od zariadení až po dátové centrá

Lenovo na MWC 2019: Viac prepojený svet, od zariadení až po dátové centrá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo na MWC 2019 opätovne potvrdila svoju víziu prinášania inteligentnejšej technológie viacerým ľudom a zavádzanie éry inteligentnej transformácie prostredníctvom nových produktov v rámci celého svojho portfólia – od počítačov a inteligentných zariadení, až po špičkové technológie a riešenia pre dátové centrá.

Najnovšia ponuka predstaví inteligentné zariadenia vrátane nových počítačov ThinkPad™, IdeaPad™ a IdeaCentre™, a najnovších smartfónov od Motorola, vrátane inovácií, akými je práve predstavená nová moto g7 rodina a moto z3 s 5G Moto Módom, prvým smartfónom na svete, ktorý možno rozšíriť o 5G. Skupina dátových centier spoločnosti Lenovo, tiež predstavila nový edge server ThinkSystem SE350, ktorý je súčasťou rodiny budúcich ponúk, spolu s novými riešeniami IoT a počítačovými riešeniami pre edge.

Hĺbkový pohľad na niektoré z inteligentných zariadení na MWC:

 

Inteligentné prenosné počítače pre firmy

Spoločnosť Lenovo oznámila najnovšie prírastky do ThinkPad portfólia: T490s, T490, T590, X390 a X390 Yoga™. S viac ako 140 miliónmi doteraz predaných kusov, sa základné ThinkPad princípy vždy zameriavali na dizajn a konštrukciu, vytvárajúc dôveru v koncových používateľoch prostredníctvom prvotriednej bezpečnosti, robustnosti a zabezpečenia prémiových mobilných zážitkov. Pre rok 2019 sme prijali princípy inteligentnej konektivity prostredníctvom základnej inžinierskej filozofie. Analýzou všetkých aspektov týkajúcich sa užívateľských skúseností, sme sa zamerali na inovácie ktoré prinášajú pridanú hodnotu:

- ThinkShield s funkciami ako sú ThinkPad PrivacyGuard s PrivacyAlert a fyzická ochrana webkamery ThinkShutter sú dostupné pre väčšinu modelov

- Nový, moderný ThinkPad BIOS s novými funkciami vrátane schopnosti samoliečby

- Vysokorýchlostný WWAN pre najlepšiu konektivitu s až Gigabitovými rýchlosťami, pri použití Fibocom L860-GL CAT16 LTE na zariadení T490

- T490s, X390 a X390 Yoga obsahujú najnovší Intel® Wi-Fi 6 Gig+

- Dvojité mikrofóny s dosahom štyroch metrov a skutočná 360o schopnosť zachytávania zvuku

- HDR displej s Dolby Vision™ podpora dostupná na všetkých sériách T

- Nový nízkoenergetický, 400 nitový FHD displej dostupný na T490s a T490

- Najnovšia 8.generácia procesorov Intel Core™

Spoločnosť Lenovo taktiež predstavila notebooky Lenovo 14w s Windows® 10 a Lenovo 14e Chromebook™, ktoré sú v prvom rade zamerané na zvýšenie produktivity. Pracovníci v prvej línii sú kľúčovými prispievateľmi v rámci veľkých podnikových segmentov, ako je maloobchod, služby, cestovný ruch a priemyselná výroba, no často sa prehliadajú pri prideľovaní firemných počítačov. Pri poskytnutí počítačov ako je Lenovo 14w a Chromebook 14e zamestnancom v prvej línii, môžu spoločnosti objaviť svoju skutočnú hodnotu a vylepšiť tak svoju spoluprácu a príspevok.

Nakoniec spoločnosť Lenovo predstavila úplne nový mobilný displej ThinkVision M14 a slúchadlá X1 ANC s cieľom maximalizovať flexibilitu tímovej práce na diaľku. Model M14 umožňuje mobilným pracovníkom rozšíriť plochu obrazovky a jednoduché zdieľanie obsahu na cestách. Slúchadlá X1 ANC boli profesionálne vyladené v Dolby®, aby ponúkli vylepšené zvukové schopnosti počas komunikácie a hlasových povelov.

Lenovo Tab V7 Ultraprenosný tablet a smartfón v jednom

Používatelia na cestách teraz môžu získať to najlepšie z oboch svetov s novým, ultraprenosným zariadením Lenovo Tab V7. Spája výhody Android™ tabletu vrátane celodennej výdrže batérie, skvelého zvuku a masívneho 6.9-palcového IPS Full HD displeja, s výhodami smartfónu, vďaka ktorým môžete kdekoľvek hovoriť, písať a požívať dáta – to všetko v dostupnej cenovej hladine. Skvelý pre selfie generáciu, jeho predné a zadné kamery sú tiež navrhnuté na tvorbu úžasných obrázkov.

Viac dizajnových možností a väčšia hodnota s najnovšou rodinou IdeaPad a IdeaCentre

Práve v jarnom čase Lenovo odhaľuje čerstvý rad spotrebiteľských počítačov IdeaPad a IdeaCentre s Windows 10, ktoré ponúkajú študentom, mladým profesionálom a rodinám viac dizajnových možností a väčšiu hodnotu pre každodennú prácu na počítači a konektivitu – bez vysokej finančnej záťaže.

K dispozícii v 14-palcových a 15-palcových veľkostiach a v celohliníkových šasi, nový ultratenký notebook IdeaPad S540 vyvažuje vyšší výkon s väčšou prenosnosťou a dlhšou výdržou batérie – čo dovoľuje užívateľom pracovať na cestách viac. Vybavený najnovšou 8.generáciou procesorov Intel Core i7 s grafickou kartou až po NVIDIA® GeForce® MX250, alebo možnosťou mobilného procesora až po AMD® Ryzen™ 7 3700U s grafickou kartou Radeon™ RX Vega 10, má IdeaPad S540 viac ako dostatok výkonu na nepretržité sledovanie filmov, spracovanie textu a online nakupovanie. Taktiež ponúka až do 12 hodín výdrže na batériu s technológiou RapidCharge, ktorá umožňuje používanie až do 2 hodín s približne 15-minútovým nabitím.

K dispozícii v trojici bohatých farebných možností vrátane Hĺbkovej modrej, Medenej a Minerálnej sivej, elegantný profil IdeaPad S540 má tenšie rámy ako predtým – ktoré spevňujú brilantný, voliteľný Full HD IPS displej. Spárovaný so systémom reproduktorov Dolby Audio™, IdeaPad S540 prináša hlasný a čistý zvuk pomocou reproduktorov navrhnutých spoločnosťou Dolby. Ak sa nepoužíva, jednoducho na webkamere posuňte integrovanú záklopku TrueBlock pre zvýšenie súkromia.

Mladším súrodencom IdeaPadu S540 je nový IdeaPad S340, čo ukazuje ešte štíhlejší a ľahší profil ako predtým, v rade štyroch pozoruhodných farieb a 14-palcových alebo 15-palcových veľkostiach. Tento ultratenký počítač má taktiež viac energie ako predtým, s najnovšou 8. generáciou procesora Intel Core i7-8565U a s grafickou kartou až po NVIDIA GeForce MX250, alebo možnosťou až po mobilný procesor AMD Ryzen 7 3700U s grafickou kartou Radeon RX Vega 10.

S funkciami umelej inteligencie v Amazon® Alexa® a Microsoft® Cortana®, je IdeaPad S340 tiež inteligentnejší – necháva užívateľov plánovať stretnutia, získať pripomienky alebo spravovať zoznamy úloh na Cortane, alebo požiadať o nákup, vypočuť si novinky, či kontrolovať hudobné a inteligentné domáce zariadenia prostredníctvom Alexy.

Tenký a všestranný pre tých, ktorí sú v pohybe, nový IdeaPad C340 2-v-1 konvertibilný notebook je blízky bratranec ultratenkých notebookov Ideapad S540 a S340. Ponúka výdrž batérie až do 8 hodín s technológiou RapidCharge, podporu Aktívneho Pera na vybraných modeloch pre pohodlné skicovanie alebo písanie odkiaľkoľvek a tiež voliteľnú integrovanú čítačku odtlačkov prstov pre rýchle a jednoduché prihlásenie do počítača. Je tiež dostupný v 14-palcových a 15-palcových veľkostiach s tromi úžasnými farebnými možnosťami, IdeaPad C340 sa môže ľahko ohnúť z notebooku pre písanie dlhších mailov a tabuliek na tablet pre pozeranie videí počas denného dochádzania.

Zavŕšením novej rodiny spotrebiteľských počítačov je nové all-in-one zariadenie IdeaCentre AIO A340. Navrhnuté tak, aby dokonale zapadlo do každej modernej domácnosti alebo pracoviska, nový IdeaCentre prichádza v elegantných farebných možnostiach Biznis Čierna alebo Hmlistá Biela na väčšom 22-palcovom alebo 24-palcovom Full HD displeji a s tenším rámom ako predtým.

Vytvorený pre rodiny alebo profesionálov, ktorí chcú mať domáci počítač šetriaci priestor alebo spoľahlivý pracovný počítač pre ich vlastnú pracovňu alebo domácu kanceláriu, IdeaCentre AIO A340 ponúka procesor až po Intel Core i5-8400T s grafickou kartou AMD Radeon 530 alebo integrovanú grafickú kartu, alebo možnosť výberu až po 7.generáciu procesora AMD A9-9425 s grafickou kartou Radeon R5 pre dennú prácu alebo domáce potreby používania počítača ako prezeranie webu, mailovanie, naceňovanie, editáciu fotiek a podobne. Jeho charakteristický a minimalistický zakrivený monitorový stojan vyčnieva z mora neohrabaných tradičných desktopov, pričom sa výborne hodí do pracovných a bytových priestorov.

Spárujte niektorý z nových počítačov IdeaPad alebo IdeaCentre s novými slúchadlami Yoga ANC, ktoré sú určené pre pohlcujúcu zábavu alebo sústredenú produktivitu. Vďaka hybridným funkciám ANC (aktívne potlačenie hluku) a ENC (potlačenie hluku prostredia) mikrofónov s hlasovým asistentom a ovládačmi navrhnutými v Dolby, ktoré vedia inteligentne odfiltrovať hluk v pozadí počas telefonátov, budú slúchadlá Yoga ANC znieť rovnako dobre ako vyzerajú.

Ceny a dostupnosť zariadení predstavených na MWC

 

● Dostupnosť zariadenia ThinkPad T490s sa očakáva koncom júna 2019 za cenu 1 499 € s DPH.

● Dostupnosť zariadenia ThinkPad T490 sa očakáva koncom júna 2019 za cenu 1 349 € s DPH.

● Dostupnosť zariadenia ThinkPad T590 sa očakáva koncom júna 2019 za cenu 1 299 € s DPH.

● Dostupnosť zariadenia ThinkPad X390 sa očakáva koncom júna 2019 za cenu 1 279 € s DPH.

● Dostupnosť zariadenia ThinkPad X390 Yoga sa očakáva koncom júna 2019 za cenu 1 319 € s DPH.

● Dostupnosť zariadenia Lenovo 14w s Windows 10 sa očakáva koncom júna 2019 za cenu 339 € s DPH.

● Dostupnosť zariadenia ThinkVision M14 sa očakáva v lete 2019. Cena ešte nebola stanovená.

● Dostupnosť slúchadiel X1 ANC sa očakáva v lete 2019. Cena ešte nebola stanovená.

● Dostupnosť slúchadiel Yoga ANC sa očakáva koncom augusta. Cena zatiaľ nebola stanovená.

● Dostupnosť 14-palcového zariadenia IdeaPad S540 s AMD sa očakáva v júli 2019 za cenu od 799 € s DPH. Dostupnosť 14-palcového zariadenia IdeaPad S540 s Intel sa očakáva v júli 2019 za cenu od 899 € s DPH. Dostupnosť 15-palcového zariadenia IdeaPad S540 s Intel sa očakáva v júli 2019 za cenu od 899 € s DPH.

● Dostupnosť 14-palcového a 15-palcového zariadenia IdeaPad S340 s AMD sa očakáva v júli 2019 za cenu od 499 € s DPH. Dostupnosť 14-palcového a 15-palcového zariadenia Ideapad S340 sa očakáva v máji 2019 za cenu od 599 € s DPH.

● Dostupnosť 14-palcového zariadenia IdeaPad C340 s AMD sa očakáva v júni 2019 za cenu 549 € s DPH. Dostupnosť 14-palcového a 15-palcového zariadenia IdeaPad C430 s Intel sa očakáva v júni 2019 za cenu 549 € s DPH.

 

(Zdroj: Tlačový správa Lenovo)