Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Svieže modely tabletov iPad Air a Mini sú rýchlejšie a schopnejšie

Svieže modely tabletov iPad Air a Mini sú rýchlejšie a schopnejšie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ človek nie je ochotný investovať do prémiového tabletu iPad Pro, spoločnosť Apple pridala ďalšie možnosti a tento rok aktualizovala dlhšie zanedbávané modely iPad Air a iPad Mini. Tie sa vyznačujú rýchlejším hardvérom a podporou dotykového pera Apple Pencil.

Nový model tabletu Apple iPad Air je technicky treťou generáciou s 10,5 palcovým displejom, ktorý je o niečo väčší, ako 9,7 palcový displej v predchádzajúcom modeli. Tablet dostal do výbavy procesor A12 Bionic a prvýkrát získal aj podporu dotykového pera Apple Pencil. Novinka sa drží dizajnu predchádzajúcich generácií, no jej telo sa zoštíhlilo. Zachovala si Touch ID, Lightning port a 3,5 mm audio konektor.

Apple iPad Air

Druhým osvieženým modelom je iPad Mini 5, ktorý je priamym nástupcom predchádzajúceho iPad Mini 4 z roku 2015. Rovnako ako v novom tablete iPad Air, aj v iPad Mini 5 nájdeme aktualizovaný procesor A12 Bionic a podporu dotykového pera Apple Pencil. Tablet iPad Mini 5 vyzerá veľmi podobne ako jeho starší brat, s rovnakým 7,9 palcovým displejom a s funkciou Touch ID. Nechýba rovnako ani port Lightning a 3,5 mm audio konektor.

Apple iPad Mini 5

Oba nové modely sú dodávané s rovnakými 8 megapixlovými zadnými fotoaparátmi a 7 megapixlovými prednými selfie fotoaparátmi. Takisto disponujú technológiou True Tone, ktorá automaticky vyvažuje bielu farbu na základe okolitých svetelných podmienok.

Apple iPad Air a iPad Mini 5 sú už k dispozícii v striebornej, sivej a v ružovo zlatej farbe. Cena za iPad Air so 64 GB vnútorným úložiskom je 499 dolárov, zatiaľ čo iPad Mini 5 so 64 GB vnútorným úložiskom stojí 399 dolárov.

Apple iPad Air

Apple iPad Mini 5