Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG odhaľuje prvé IPS herné monitory s odozvou len 1 ms!

LG odhaľuje prvé IPS herné monitory s odozvou len 1 ms!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzi hráčmi panuje dilema, či si vybrať LCD monitor s TN panelom alebo s IPS panelom. IPS monitory majú síce väčší pozorovací uhol, no ich nevýhoda bola až doteraz pomalšia doba odozvy. No spoločnosť LG tvrdí, že tento problém vyriešila svojimi dvomi novými hernými monitormi, ktorých odozva je len 1 milisekunda.

Nové herné monitory LG sa radia do modelového radu UltraGear, vyrábaného technológiou Nano IPS. Oba sa môžu pochváliť mimoriadne rýchlou dobou odozvy 1 milisekundy, ako aj širokou farebnou škálou, ktorá pokrýva 98 percent farebného priestoru DCI-P3.

Väčší model 38GL950G je zakrivený širokouhlý monitor s uhlopriečkou 37,5 palca, ktorý zobrazuje obsah v natívnom rozlíšení 3 840 x 1 600 pixlov. Jas monitora je 450 nitov a dokáže zobrazovať vo vysokom dynamickom rozsahu prostredníctvom technológie VESA DisplayHDR 400. To znamená, že monitor je certifikovaný ako základný HDR displej od firmy VESA, ktorá udeľuje priemyselné štandardy.

Nové herné LCD IPS monitory LG UltraGear s odozvou 1 ms.

Druhým model 27GL850 má menšiu uhlopriečku 27 palcov a jeho rozlíšenie je 2 560 x 1 440 pixlov. Monitor má jas 350 nitov, no zatiaľ čo stále dokáže zobrazovať obsah v HDR10, nižší jas ho okráda o cetifikát VESA DisplayHDR 400.

Oba nové monitory sa však zamerali najmä na to, ako poskytnúť hráčom čo najplynulejší obraz. Okrem mimoriadne nízkej 1 ms odozvy sa monitory môžu pochváliť vysokou obnovovacou frekvenciou, a to 144 Hz pre 27 palcový model a až 175 Hz pre 37,5 palcový model. Monitorom nechýba ani podpora technológie Nvidia G-Sync, ktorá znižuje trhanie obrazu v akčných hrách a filmoch.

Nový herný LCD IPS monitor LG UltraGear 38GL950G s odozvou 1 ms.

Monitory sú vybavené aj tromi portami USB 3, portom Display Port a HDMI portom, v prípade menšieho monitora sú to dva HDMI porty. Väčší monitor má tiež zabudovanú technológiu Sphere Lighting 2.0, ktorá s pomocou radu RGB svetiel na zadnej strane odráža farby, ktoré sú prispôsobené farbám na obraze, priamo na stenu za monitorom. Hráč tak získa pohlcujúcejší zážitok, keďže mu v periférnom pohľade akoby nekončí obraz z monitoru. Technológia je podobná technológii Ambilight, ktorú používa spoločnosť Philips vo svojich televízoroch.

Spoločnosť LG svoje nové herné monitory UltraGear predvádza na výstave E3, no zatiaľ nepadlo žiadne slovo o cene. Predbežné objednávky však budú spustené od 1. júla. Monitory by mali byť k dispozícii v Európe v treťom štvrťroku 2019.

Nové herné LCD IPS monitory LG UltraGear s odozvou 1 ms.