Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Trio pridá vášmu notebooku rovno dva výsuvné displeje

Trio pridá vášmu notebooku rovno dva výsuvné displeje
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ubehol rok, odkedy spoločnosť Mobile Pixels v spolupráci s inžiniermi z MIT vytvorila sekundárny vysúvací displej pre notebooky. Teraz je tím späť s podobnou technológiou, ktorá však dokáže k notebooku pridať až dve obrazovky navyše a ešte viac tak zefektívniť mobilný multitasking.

Spoločnosť Mobile Pixels so svojim sekundárnym výsuvným a otočným displejom pre notebooky Duex (predtým pod názvom Duo) zaujala množstvo spotrebiteľov. Aj na základe spätnej väzby sa tím vývojárov rozhodol vytvoriť upravenú verziu Trio, ktorá, ako už názov napovedá, pridá k notebooku rovno dva ďalšie displeje. Princíp je totožný s modelom Duex, rovnako sa na zadnú stranu obrazovky notebooku prilepia magnety a magnetmi je vybavené aj Trio, takže je možné k notebooku pripevniť ďalšie obrazovky.

Výsuvné a otočné externé displeje Mobile Pixels Trio pre notebooky.

Používateľ sa pritom môže rozhodnúť pre nastavenie typu Duex, čiže iba s jedným externým displejom, ktorý sa dá otočiť dozadu a môže tak zrkadliť obsah hlavného displeja pre niekoho, kto sedí oproti. V nastavení Trio sa k notebooku pripoja dve obrazovky, takže používateľ môže využiť naraz až tri displeje. Dve externé obrazovky sa dajú vysunúť zo zadného rámu a nakloniť tak, aby vyhovovali osobným preferenciám alebo sa dajú otočiť a dozadu k sebe sklopiť, čím sa vytvorí trojuholník displejov, vhodný napríklad na prezentácie počas konferencie. Navyše sa dá jedna externá obrazovka vysunúť z rámu do boku, zatiaľ čo používateľ môže druhú obrazovku vybrať z rámu a oprieť ju o dodávaný stojan v orientácii na výšku.

Výsuvné a otočné externé displeje Mobile Pixels Trio pre notebooky.

Trio váži 0,68 kilogramov a je navrhnuté tak, aby fungovalo s 13 alebo 14 palcovými notebookmi. Tím prinesie dvojicu displejov s uhlopriečkou 12,5 palca, ktoré majú rozlíšenie 1080p. K dispozícii je aj verzia Trio Pro s váhou 0,8 kilogramu, ktorá je vhodná pre väčšie mobilné zariadenia, ktorým prinesie dva 14 palcové externé displeje s rozlíšením Full HD. Každý z displejov je napájaný cez USB port, pričom kábel slúži aj na prenos údajov.

Výsuvné a otočné externé displeje Mobile Pixels Trio pre notebooky.

Spoločnosť Mobile Pixels uviedla externé displeje pre notebooky Trio na portáli Kickstarter, kde sa jej už teraz podarilo vyzbierať viac ako dvojnásobok požadovanej sumy 35 000 dolárov pre rozbehnutie výroby. Na výber je jedna 12,5 palcová obrazovka Trio s rámom a stojanom za 179 dolárov, zatiaľ čo konfigurácia s dvomi obrazovkami Trio stojí 349 dolárov. Väčší 14 palcový model Trio Pro sa dá získať za finančnú podporu v sume 199 dolárov, respektíve 389 dolárov za dve obrazovky. Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy externých obrazoviek pre notebooky by sa mali začať distribuovať začiatkom januára 2020.

Výsuvné a otočné externé displeje Mobile Pixels Trio pre notebooky.