Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Senzory Kat Loco prenesú pohyby vašich nôh do virtuálnej reality

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Systémy pre virtuálnu realitu majú vyriešené pohyby hlavy a rúk, no stále je zložité sledovať pohyb nôh. Spoločnosť Kat však vyvinula trojicu senzorov Kat Loco, ktoré sa pripoja k nohám a boku hráča, aby sa aj v hre mohol pohybovať podľa pohybov v reálnom svete.

Systém sledovania pohybu Kat Loco sa skladá z troch malých senzorov, jeden si používateľ pripevní za opasok, zatiaľ čo dva ďalšie si s popruhmi natiahne okolo každého členka. Spolu s so zariadením pre zobrazenie virtuálnej reality a dvojicou ručných ovládačov tak systém dokáže sledovať takmer celé telo hráča.

Senzorický systém sledovania pohybu nôh vo virtuálnej realite Kat Loco.

Namiesto nie príliš realistickej metódy teleportovania sa pri prechádzaní svetom vo virtuálnej realite alebo s použitím ručného ovládača, tak používateľ s Kat Loco môže kráčať na mieste a jeho pohyby sa budú prenášať do virtuálnej reality. Keďže pri niektorých hrách s rozľahlým svetom by takéto kráčanie mohlo byť po čase únavné, disponuje Kat Loco aj režimom „tempomatu“. Pomocou neho stačí hráčovi len stáť s jednou nohou opretou iba na päte a herná postava sa bude pohybovať a zatáčať bude prostredníctvom otáčania bokmi.

Keďže systém oddeľuje pohyby hlavy a tela, môže sa používateľ obzerať okolo seba bez zmeny smeru, ktorým ide. Rovnaký systém tiež umožňuje pohyb dozadu alebo do strany tým, že hráč spraví jeden krok do boku alebo dozadu.

Senzorický systém sledovania pohybu nôh vo virtuálnej realite Kat Loco.

Systém sledovania pohybu nôh Kat Loco by mal byť kompatibilný s väčšinou VR zariadení, vrátane Vive, Oculus, ako aj PlayStation VR. Batérie v senzoroch pritom majú výdrž približne 10 hodín nepretržitého používania.

Momentálne sa dajú senzory Kat Loco získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za akciovú cenu 139 dolárov. Vývojárom sa už podarilo vyzbierať takmer štvornásobok cieľovej sumy 50 000 dolárov, takže je pravdepodobné, že by sa senzory Kat Loco mali začať dodávať podľa plánu v auguste tohto roku.

Senzorický systém sledovania pohybu nôh vo virtuálnej realite Kat Loco.