Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Intel vydáva procesory 11. generácie Tiger Lake pre notebooky

Intel vydáva procesory 11. generácie Tiger Lake pre notebooky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Intel predstavila svoju novú generáciu procesorov pre notebooky. Nové procesory Intel Core 11. generácie s kódovým označením Tiger Lake sú oveľa rýchlejšie ako ich predchodcovia v oblasti kancelárskej práce, tvorby obsahu či v hraní hier.

Nové procesory Tiger Lake pre noteboooky prichádzajú v deviatich rôznych konfiguráciách naprieč zvyčajným odstupňovaním modelov Intel Core i3, i5 a i7. Procesory sú postavené na novej architektúre s názvom Willow Cove a využívajú technológiu Intel SuperFin 10 nm. Pracujú s až štyrmi jadrami a ôsmimi vláknami, s maximálnym taktom 4,8 GHz. Modely vyššej triedy sú podporované integrovaným grafickým procesorom Intel, ktorý volá Iris Xe.

Pokiaľ ide o pripojenie, nové čipy majú zabudovanú technológiu Wi-Fi 6 a môžu podporovať až štyri porty Thunderbolt 4 pre prenos dát, nabíjanie a prenos videa. To umožňuje zariadeniam podporovať 8K HDR monitory a až štyri 4K HDR displeje naraz. Intel tvrdí, že v porovnaní s predchádzajúcou generáciou a s konkurenčnými produktmi sú nové procesory až o 20 percent rýchlejšie pre kancelársku prácu, 2,7 krát rýchlejšie pre úpravy fotografií, dvakrát rýchlejšie pre úpravy videa a dvakrát rýchlejšie pre hranie hier a streamovanie.

Spoločnosť Intel predstavila procesory 11. generácie Tiger Lake pre notebooky.

Čo sa týka čísiel, nové procesory nie sú najvýkonnejšie alebo najrýchlejšie procesory pre notebooky od spoločnosti. Táto česť stále patrí sérii procesorov Comet Lake H, ktorá vyšla začiatkom tohto roka. No procesory 11. generácie Tiger Lake sú určené najmä pre tenké a ľahké notebooky, ktoré sú skôr zamerané na prácu ako na pokusy o spustenie najnovších AAA hier v maximálnom nastavení.

Spoločnosť Intel očakáva, že v najbližšej dobe bude využívať procesory Intel Core 11. generácie viac ako 150 produktov od spoločností ako Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, LG, Samsung, Razer a ďalších. V priebehu nasledujúcich mesiacov by ich počet mal postupne narastať.

Spoločnosť Intel predstavila procesory 11. generácie Tiger Lake pre notebooky.