Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2020: Acer Spin 7 je prvý notebook s procesorom Snapdragon 8cx Gen 2 5G

IFA 2020: Acer Spin 7 je prvý notebook s procesorom Snapdragon 8cx Gen 2 5G
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na výstave IFA 2020 v nemeckom Berlíne ohlásila spoločnosť Acer najnovšiu iteráciu svojho modelového radu konvertibilných notebookov Spin 7. Prekvapením je, že namiesto zvyčajného procesora Intel bude nový model vôbec prvým notebookom s procesorom Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G. Je to tiež prvý 5G notebook spoločnosti Acer.

Čo sa týka vonkajšieho dizajnového prevedenia, nový model konvertibilného notebooku Acer Spin 7 sa javí ako skromne aktualizovaná verzia súčasného modelu, s mierne hranatými rohmi a zlatými akcentmi. No výraznejšie zmeny sa udiali v jeho útrobách. Notebook získal procesor Snapdragon 8cx Gen 2, ktorý je založený na architektúre ARM. To znamená, že okrem podpory 5G mobilnej dátovej siete (mmWave aj sub-6 GHz), Acer sľubuje aj to, že ponúkne „viacdennú“ výdrž batérie.

Spoločnosť Acer navyše k svojmu notebooku pridáva aktívne pero Wacom, ktoré má 4 096 úrovní citlivosti na tlak a môže byť uložené do boku notebooku, kde sa aj nabíja. Zvyšok hardvérových špecifikácií pripadá všednejší.

Konvertibilný notebook Acer Spin 7.

Konvertibilný notebook Spin 7 má 14-palcový dotykový IPS displej s rozlíšením 1080p, ktorý je chránený antimikrobiálnym sklom Corning Gorilla Glass. Pánt umožňuje otočenie obrazovky až o 360 stupňov, vďaka čomu sa dá notebook používať ako tablet, s lepším využitím pera Wacom. K dispozícii sú dva moderné porty USB-C a jeden starší port USB-A.

O novom konvertibilnom notebooku Spin 7 výrobca neprezradil veľa, vrátane podrobnejších hardvérových špecifikácií a ceny alebo dátumu vydania. No za predpokladu, že spoločnosti Acer a Qualcomm skutočne dokážu splniť sľuby o výdrži batérie a pripojiteľnosti, bude to rozhodne zaujímavý notebook.

Konvertibilný notebook Acer Spin 7.