Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Topánky Cybershoes môžu vyriešiť problém s chôdzou vo virtuálnej realite

Topánky Cybershoes môžu vyriešiť problém s chôdzou vo virtuálnej realite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jedným z problémov pri hraní v prostredí virtuálnej reality je, že herný svet je oveľa väčší ako rozmery izby, takže sa používateľ musí zvyčajne teleportovať z miesta na miesto. No nové zariadenie v podobe topánok Cybershoes by mohlo umožniť prirodzenú chôdzu vo virtuálnej realite.

VR topánky Cybershoes sú vybavené rôznymi senzormi a zo spodnej strany každej topánky je umiestnený malý valček. Táto kombinácia umožňuje sledovanie pohybu nôh a chodidiel používateľa. No v týchto topánka sa nedá pobehovať po izbe. Je potrebné ich používať v kombinácii s otočnou stoličkou, takže používateľ môže nohami pohybovať a zostať pritom na jednom mieste. Podľa vyjadrenia vývojárov na stoličku používateľ rýchlo zabudne, pretože s nohami na mieste aktívne pohybuje a oklame tak svoj mozog.

Topánky pre pohyb vo virtuálnej realite Cybershoes.

Toto VR príslušenstvo sa v skutočnosti montuje na topánky, ktoré má používateľ na sebe obuté. S VR okuliarmi sa potom komunikuje cez adaptér Bluetooth a zariadenie je vybaven= aj vlastným sledovaním umiestnenia v priestore bez potreby akýchkoľvek externých senzorov. Výrobca sľubuje výdrž batérie okolo 8 hodín na jedno nabitie.

Tieto nové bezdrôtové topánky Cybershoes sú pritom druhou generáciou produktu. Pôvodný káblový model fungoval so SteamVR na PC, ale aktualizovaná verzia bude podporovať samostatné VR okuliare Oculus Quest a Oculus Quest 2.

Topánky pre pohyb vo virtuálnej realite Cybershoes.

Momentálne Cybershoes fungujú s každou VR hrou, ktorá má ako alternatívu herný pohyb, a integrácia s ďalšími hrami sa pripravuje. Rovnako ako v prípade mnohých doplnkov pre VR, aj tu bude úspech zásadne závisieť od podpory herných vývojárov.

Topánky pre pohyb vo virtuálnej realite Cybershoes sa dajú získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume najmenej 279 dolárov. Balenie obsahuje topánky, VR prijímač a otočnú stoličku Cyberchair. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v apríli 2021. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je stanovená na 399 dolárov.

Topánky pre pohyb vo virtuálnej realite Cybershoes.