Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší All-in-One PC Lenovo láka na otočnú obrazovku

Najnovší All-in-One PC Lenovo láka na otočnú obrazovku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo predstavila nový počítač typu All-in-One, ktorý rozšíri rodinu zariadení Yoga. Model AIO 7 je pritom schopný meniť orientáciu podobným spôsobom ako jeho notebookoví súrodenci. Hoci základňa počítača zostáva pevne umiestnená na pracovnom stole, orientácia obrazovky sa dá nastaviť horizontálne alebo vertikálne.

Pre niektoré úlohy nie je nastavenie zobrazenia na šírku pri monitoroch úplne ideálne. Najlepšie by bolo, ak by sa dalo prepínať medzi zobrazením na šírku a na výšku. Toto už samozrejme ponúkajú viaceré modely počítačových monitorov, ktorými sa inšpiroval aj najnovší All-in-One počítač Lenovo Yoga AIO 7. Zmena orientácie je v tomto prípade možná vďaka patentovanému pántu. Výrobca sľubuje plynulý prechod, ktorý reaguje na stlačenie prsta.

All-in-One počítač Lenovo Yoga AIO 7.

Displej je 27-palcový 4K IPS panel, ktorý má dve možnosti. Existuje štandardná ponuka, ktorá podporuje farebnú škálu sRGB alebo druhá, ktorá sa môže pochváliť až 99 percentami farebnej škály DCI-P3 a Adobe RGB. O výkon sa postarajú procesory AMD Ryzen 7 4800H alebo Ryzen 5 4600H, spolu s 16 alebo 32 GB RAM. Obsah zobrazí grafická karta Nvidia GeForce RTX 2060. K dispozícii sú možnosti dátového úložiska až do 1 TB SSD alebo až do 2 TB HDD.

All-in-One počítač Lenovo Yoga AIO 7.

K dispozícii je dokonca funkcia pre zobrazovanie obsahu zo smartfónov alebo tabletov, bez nutnosti zapínania samotného počítača. Budúca aktualizácia prinesie do tohto zážitku aj funkcie, vďaka ktorým sa zariadenie All-in-One zmení na menší inteligentný televízor. Pokiaľ je k AIO 7 pripojený notebook, môže používateľ nabiť jeho batériu a presúvať z neho dáta do zariadenia All-in-One.

All-in-One počítač Lenovo Yoga AIO 7.

Nechýba podpora bezdrôtového pripojenia Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 6 a využiť sa dajú fyzické porty USB 2.0 a 3.2 v konfiguráciách typu A a Type C. Ozvučenie zaistia dva 5-wattové reproduktory JBL a používateľ môže komunikovať so svojim zariadením prostredníctvom digitálnej asistentky Alexa. AIO 7 sa dodáva sa s bezdrôtovou klávesnicou a myšou a odnímateľnou webovou kamerou s rozlíšením 5 megapixelov.

Najnovší All-in-One počítač Lenovo Yoga AIO 7 by mal byť na vybrané trhy uvedený vo februári za cenu začínajúcu sa od 1 599 dolárov.

All-in-One počítač Lenovo Yoga AIO 7.