Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo Go: Účelové príslušenstvo pre hybridných pracovníkov

Lenovo Go: Účelové príslušenstvo pre hybridných pracovníkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Celosvetová pandémia a nevyhnutné obmedzenia spôsobili, že mnoho ľudí zostalo pracovať z domu. A veľa z nich tak zostane aj naďalej, hoci sa zmierňujú obmedzenia. S myšlienkou toho uviedla spoločnosť Lenovo novú značku modelového radu účelového príslušenstva, aby uspokojila potreby tejto vzdialenej pracovnej sily.

Spoločnosť Lenovo tvrdí, že nedávno uskutočnila štúdiu zameranú na „pochopenie správania a postojov podnikových koncových používateľov a rozhodovacích pracovníkov v oblasti IT vo všetkých veľkostiach biznisu, ktorí boli kvôli Covid-19 nútení pracovať z domu“. To odhalilo, že 83 percent opýtaných očakávalo, že budú pracovať na diaľku najmenej polovicu času, pričom 60 percent zamestnancov to robilo rado.

Tieto informácie inšpirovali čínskych vývojárov a vznikol tak nový modelový rad príslušenstva Lenovo Go. Prvými odhalenými zariadeniami sa stali pritom USB-C prenosná nabíjačka (power banka) a bezdrôtová počítačová myš.

Nová počítačová myš z modelového radu príslušenstva Lenovo Go.

Nová USB-C power banka je v podstate 20 000 mAh prenosná batéria s výstupom 65 W, ktorá je navrhnutá tak, aby udržiavala notebook používateľa dlhšie bez pripojenia k elektrickej sieti. Predpokladá sa, že power banka by mala byť schopná aspoň raz plne nabiť úplne „vyšťavenú“ batériu v notebooku.

Má ale tiež ďalšie dva porty USB a dokáže tak súčasne nabíjať až tri zariadenia naraz. Bude pokračovať v nabíjaní pripojených zariadení, aj keď je sama zapojená do siete a nabíja sa. Do predaja sa dostane od budúceho mesiaca za cenu 89,99 dolárov.

20 000 mAh power banka Lenovo Go.

Nová bezdrôtová myš je vhodná pre tých vzdialených pracovníkov, ktorí musia ovládať viac ako jedno zariadenie. Môže sa preto spárovať cez Bluetooth 5.0 s až tromi zariadeniami súčasne prostredníctvom zjednocujúceho prijímača spoločnosti. Používateľ môže pritom prepínať medzi jednotlivými zariadeniami pomocou tlačidla za rolovacím kolieskom. Na virtuálne mítingy je možné naprogramovať aj pomocné tlačidlo, pričom sú k dispozícii aj tlačidlové skratky pre Teams.

Nové príslušenstvo Lenovo Go.

Lenovo tvrdí, že bezdrôtová myš sa dá použiť na prakticky akomkoľvek povrchu, a to vďaka modrému optickému snímaču. Jej citlivosť DPI je pritom možné upravovať za chodu. Používatelia môžu od 380 mAh batérie očakávať vydrž približne dva až tri mesiace na jedno nabitie a myš je tiež kompatibilná s technológiou Qi, takže ju možno bezdrôtovo nabíjať napríklad pomocou nabíjacej podložky alebo cez USB-C. Táto myš sa začne predávať od júna za cenu 59,99 dolárov.

Neskôr v tomto roku by pod značkou Lenovo Go mali byť vydané aj slúchadlá s mikrofónom a káblové slúchadlá do uší.

Nové príslušenstvo Lenovo Go.