Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klávesnica, ktorá používa „akordy“ na generovanie slov, aby zrýchlila písanie

Klávesnica, ktorá používa „akordy“ na generovanie slov, aby zrýchlila písanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ako poukazujú vývojári z technologickeh stratup spoločnosti CharaChorder, myslíme slovami a nie písmenami. Tak prečo musíme pomaly vypisovať slová po jednom písmene? Preto vyvinuli novú klávesnicu, ktorá využíva zoskupenia klávesov na okamžité generovanie celých slov.

Zariadenie nesie názov CharaChorder Lite, aby sa odlíšilo od predtým vydaného produktu CharaChorder, ktorý bol rovnako navrhnutý tak, aby používateľom pomohol oveľa rýchlejšie písať, no nevyzeral ako klávesnica a pozostával z dvoch spojených modulov pokrytých 3D prepínačmi.

Naopak, CharaChorder Lite vyzerá ako bežná klávesnica a dá sa v skutočnosti tak aj používať, pričom používatelia vypisujú slová jedno písmeno po druhom. To, čo toto zariadenie odlišuje od ostatných klávesníc je to, že súčasným stlačením troch alebo štyroch klávesov môžu používatelia okamžite zadávať celé bežne používané slová.

Rôzne slová sa dajú vytvárať stlačením rôznych kombinácií klávesov. Tieto kombinácie sa nazývajú „akordy“ a používatelia si môžu vytvoriť vlastné, ak tisíce „akordov“ zahrnutých v systéme nie sú pre nich dostatočné.

Klávesnica CharaChorder.

Zariadenie je údajne kompatibilné s operačnými systémami Mac, Windows, iOS, Android a Linux. A keďže všetko spracovanie prebieha priamo v samotnej klávesnici, na počítač alebo tablet nie je potrebné inštalovať žiadny špeciálny softvér.

Výcvikový softvér je v súčasnosti k dispozícii iba pre operačný systém Windows, aj keď je vyvíjaná verzia pre rôzne platformy. Vývojári pritom dúfajú, že v konečnom dôsledku zvýšia rýchlosť písania používateľov z priemerných asi 40 slov za minútu na viac ako 250 slov za minútu.

Klávesnica CharaChorder Lite má za sebou úspešnú startup kampaň na portáli Kickstarter. Získať sa dala za 149 dolárov a dostupná bude od decembra 2021. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 299 dolárov.