Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Webová kamera Dell Ultrasharp udrží používateľov v zábere

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technologický gigant Dell si dal za úlohu vytvoriť webovú kameru, ktorá by mohla poskytovať „kvalitu obrazu podobnú DSLR fotoaparátu a zároveň bude inteligentná a ľahko použiteľná“. Výsledkom je nová webová kamera s názvom UltraSharp Webcam, ktorá má rozlíšenie 4K a sľubuje, že používateľov udrží v zábere.

Vývojári zo spoločnosti Dell sa v prípade novej webovej kamery vyhli obdĺžnikovému tvaru a zvolili 9 centimetrov dlhý valec vyrobený z eloxovaného hliníka, ktorý má priemer 4 centimetre. Ultrasharp Webcam má údajne certifikáciu pre Microsoft Teams a Zoom a je optimalizovaná pre Skype, Google Meet, Hangout, Slack a ďalšie komunikačné aplikácie.

Srdcom zariadenia je obrazový CMOS snímač Sony STARVIS s rozlíšením 8,3 megapixelov s viacprvkovým objektívom. Video je snímané v rozlíšení 4K UHD pri rýchlosti 30 snímok za sekundu alebo v rozlíšení 1080p / 720p pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu. Integrované spracovanie obrazu optimalizuje kvalitu obrazu, vrátane funkcie Digital Overlap HDR. Tá môže pomôcť rozjasniť zle osvetlené prostredie okolo používateľa a zároveň poskytuje realistickejšie farby a redukuje šum 3D / 2D videa, aby neboli zrnité zábery.

Webová kamera Dell UltraSharp Webcam.

K dispozícii je tiež inteligentná funkcia automatického záberu, ktorá pomocou umelej inteligencie udržuje používateľa v strede záberu, keď sa pohybuje, bez toho, aby sa webová kamera sama posúvala na držiaku. Automatické zaostrovanie, automatické vyváženie bielej a automatická korekcia osvetlenia pomáhajú udržiavať kvalitné zábery. Používatelia si môžu zvoliť zorné pole 65, 78 alebo 90 stupňov a k dispozícii je tiež 5-násobné digitálne priblíženie.

Infračervený modul umožňuje rýchle prihlásenie do systému Windows prostredníctvom funkcie Windows Hello a pre počítače značky Dell sú k dispozícii aj funkcie expresného prihlásenia, ktoré môžu niekoho prihlásiť, len čo webová kamera zistí, že sa blíži oprávnený používateľ, alebo ho odhlásiť, keď odíde od počítača.

Webová kamera Dell UltraSharp Webcam.

Webová kamera Ultrasharp je dodávaná s káblom USB-C na USB-A na pripojenie jednotky k počítaču, dá sa však použiť aj v systémoch MacOS. Je dodávaná s magnetickým držiakom a statívovým adaptérom, zatiaľ čo softvér Peripheral Manager od spoločnosti Dell umožňuje vylepšenia nastavení. Ak používatelia požadujú trochu súkromia, dá sa na objektív zacvaknúť magnetický kryt, ktorý ho tiež chráni medzi jednotlivými použitiami. Kryt sa dá pripevniť na zadnú časť tela, keď sa kamera používa.

No webová kamera nemá integrovaný mikrofón, takže používateľ bude musieť k počítaču pripojiť externý mikrofón alebo použiť slúchadlá s mikrofónom. To by mohlo byť nepríjemnosťou pre domácich pracovníkov, ale v skutočnosti by to mohlo vyhovovať tým, ktorí aj tak radšej používajú štúdiové mikrofóny.

Nová webová kamera Dell UltraSharp Webcam je už v predaji za cenu 199 dolárov.

Webová kamera Dell UltraSharp Webcam.