Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Až 71% Slovákov využíva internetové pripojenie v mobilných zariadeniach

Až 71% Slovákov využíva internetové pripojenie v mobilných zariadeniach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vytvoriť si vlastnú webstránku, eshop či blog dnes už bez väčších zručností zvládne každý. Veľmi dôležitý je však vzhľad webu a to, či sú vaše stránky vhodné aj na prehliadanie v mobilnom telefóne či na tablete.

Ak neviete, ako svoje stránky správne naprogramovať, môžete si tento krok ulahčiť pomocou šablón od Webnode.

Počet užívateľov s mobilným pripojením rastie

 

Nie len v okolitých krajinách, ale aj na Slovensku sa za posledné roky výrazne zlepšila dostnupnosť internetového pripojenia. Prístup na sieť má podľa dostupných informácií až 82% všetkých našich domácností. U našich českých susedov je internet dostupný až v prípade 87% domácností.

Zo štatistík Eurostatu publikovaných v roku 2020 tiež vyplýva to, že internet na dennej báze využíva až 76% Slovákov. Spomedzi krajín EÚ je na tom najhoršie Bulharsko, kde v súčasnosti využíva internetové pripojenie len 75% domácností. Aj to je však za posledných 10 rokov výrazný progres, nakoľko v roku 2009 malo prístup k internetu len 55% domácností v celej EÚ.

Nikoho dnes zrejme neprekvapuje, že až 71% Slovákov využíva internetové pripojenie v mobilných zariadeniach ako sú tablety či smartfóny. Responzívny dizajn internetových stránok je preto mimoriadne dôležitý aj pre lokálnych užívateľov a tvorcov internetových stránok.

Zdroj: Webnode.

Nezabúdajte na responzívny dizajn webu

 

Ak si chcete založiť vlastnú internetovú stránku, tak prvé čo by ste si mali ujasniť je jej téma a obsah. Nemenej dôležitý je však aj vzhľad vašich stránok a to, či správne fungujú aj na mobilnom telefóne alebo tablete.

K správnemu naprogramovaniu vášho blogu či e-shopu nepotrebujete ovládať žiadne zložité postupy. Svoje stránky si môžete založiť pomocou jedného z dostupných online editorov, ktoré váš web naprogramujú tak, aby fungovali na všetkých zariadeniach rovnako.

Čo je to responzívny dizajn?

 

Responzívny dizajn je taký, ktorý sa automaticky prispôsobí akémukoľvek zariadeniu – počítaču, telefónu či tabletu bez ohľadu na to, aká je veľkosť užívateľského displeja. Nastavenie typografie, písma alebo zarovnanie textu či fotografie sa prispôsobuje tak, aby bol obsah pre návštevníkov webu čo najprijatelnejší a stále zodpovedal pôvodnej podobe dizajnu.

Výhodou šablón, ktoré pri tvorbe webu ponúka Webnode je, že sú všetky naprogramované ako responzívne a užívateľ vôbec nemusí myslieť na to, ako bude ich stránka vyzerať na inom zariadení. Všetko, čo potrebujete na založenie vlastnej stránky, je len funkčný e-mail a spomínané pripojenie na internet. A ak si náhodou neviete s niečim poradiť, môžete sa obrátiť na technickú podporu Webnode.

Zdroj: Webnode.

(Zdroj: Tlačová správa Webnode)