Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Razer pridáva nové slúchadlá, ktoré vibrujú podľa hernej akcie

Razer pridáva nové slúchadlá, ktoré vibrujú podľa hernej akcie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na streamovanom podujatí RazerCon 2021 uviedla herná značka Razer nové prírastky do svojej rodiny herných slúchadiel Kraken s technológiou haptickej spätnej väzby HyperSense. Tá dodáva hraniu ďalší pohlcujúci rozmer prevedením zvukových signálov na „dynamickú dotykovo-senzorickú spätnú väzbu“.

Technológiou HyperSense od spoločnosti Razer sú vybavené dve z troch nových ohlásených herných slúchadiel, pričom model Kraken V3 Pro po prvýkrát prináša do rodiny zariadení Kraken aj bezdrôtové pripojenie.

Podobným spôsobom, akým môže používateľ pri niektorých herných ovládačoch pociťovať rachot výbuchov a iných kľúčových udalostiach v hre pomocou vibrácií, haptické ovládače Lofelt L5 v srdci nastavenia technológie HyperSense prevádzajú zvukové podnety v hre na vibrácie na hlave hráča v reálnom čase. Vibrácie môžu podľa potreby prebiehať z ľavej alebo z pravej strany a majú nastaviteľnú silu. Výsledkom je, že hráč je ponorený do multizmyslovej akcie. Spoločnosť Razer pritom sľubuje prirodzenú, realistickú zmyslovú spätnú väzbu v širokom frekvenčnom rozsahu.

Herné slúchadlá Razer Kraken V3 Pro s haptickou technológiou HyperSense.

Slúchadlá Kraken V3 Pro sa môžu bezdrôtovo pripojiť pomocou technológie Razer Hyperspeed 2,4-GHz, o ktorej výrobca tvrdí, že je trikrát rýchlejšia ako „akákoľvek iná bezdrôtová herná technológia testovaná TÜV SÜD PSB“. Slúchadlá sa dodávajú s bezdrôtovým kľúčom, ktorý je kompatibilný s hernou konzolou Playstation a prenosnou hernou konzolou Switch umiestnenou v dokovacej stanici. Slúchadlá sa dajú stále pripojiť aj prostredníctvom kábla s 3,5 mm konektorom.

Herné slúchadlá Razer Kraken V3 Pro s haptickou technológiou HyperSense.

Herné slúchadlá sú vybavené 50 mm meničmi TriForce Titanium tri v jednom, o ktorých sa uvádza, že sú schopné samostatne zvládnuť basy, stredy a výšky pre hladšiu frekvenčnú odozvu a plnší zvuk. Súčasťou je aj podpora priestorového ozvučenia THX 7.1. Slúchadlá sa dodávajú s 9,9 mm odnímateľným superkardioidným mikrofónom a vďaka výplni z pamäťovej peny by mali byť pohodlné na nosenie aj počas dlhých herných akcií. Slúchadlá zo série Kraken V3 majú len pasívnu izoláciu okolitého hluku, no spoločnosť Razer samozrejme nezabudla zahrnúť svetelné efekty Chroma RGB.

Ak je aktivovaná haptická technológia HyperSense a svetlá Chroma RGB, výdrž batérie na jedno nabitie je až 11 hodín alebo až 44 hodín bez používania oboch technológií.

Herné slúchadlá Razer Kraken V3 Pro s haptickou technológiou HyperSense.

Herné slúchadlá Raze Kraken V3 Pro majú cenu 199,99 dolárov a ich dostupnosť je uvedená ako „čoskoro“. Model slúchadiel Kraken V3 HyperSense dostal cenovku 129,99 dolárov a sú to v podstate rovnaké slúchadlá ako model Pro, no nemajú bezdrôtové pripojenie. Model slúchadiel Kraken V3 nemá bezdrôtové ani haptické prvky, ale s cenou 99,99 dolárov je najlacnejší z predstavenej trojice.

Medzi ďalšie oznámenia na podujatí RazerCon 2021 patrí aj realizácia konceptu inteligentného RGB respirátora Project Hazel, ktorý bol predstavený na veľtrhu CES 2021 v januári a teraz sa pod názvom Razer Zephyr začína vyrábať ako komerčný produkt. Nápadné nositeľné zariadenie je čiastočne priehľadné, aby uľahčilo komunikáciu medzi ľuďmi. Má filtre triedy FFP2 (N95), dvojrýchlostné ventilátory a farebné osvetlenie Chroma RGB. To všetko za 99,99 dolárov samostatne alebo za 149,99 dolárov spolu s tromi balíčkami filtrov. Cena náhradných filtrov je 29,99 dolárov za sadu 10 kusov.

FFP2 respirátor Razer Zephyr.