Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung uvádza rýchle a odolné pamäťové microSD karty PRO Plus a EVO Plus

Samsung uvádza rýchle a odolné pamäťové microSD karty PRO Plus a EVO Plus
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics, svetová jednotka vo vyspelej pamäťovej technológii, predstavila svoju novú microSD kartu PRO Plus a vylepšený model EVO Plus. Nový rad pamäťových kariet sa výborne hodí pre každodennú prevádzku aj profesionálnu prácu - k ich hlavným výhodám patria bleskurýchle čítanie aj zápis, lepšia odolnosť než u predchádzajúcich verzií a široká ponuka verzií s rôznou kapacitou.

MicroSD karta PRO Plus s najnižšou pamäťou 128 GB je na slovenskom trhu k dispozícii za odporúčanú maloobchodnú cenu 30,90 € vrátane DPH, model EVO Plus s najnižšou kapacitou 64 GB za 15,50 € vrátane DPH.

Nové microSD karty sa mimoriadne hodia ako rozšírenie pamäte smartfónov a ďalších mobilných zariadení, k fotografovaniu či natáčaniu špičkových videozáznamov v rozlíšení 4K a na ďalšie použitie v akčných kamerách a dronoch, a to aj v extrémnych klimatických podmienkach.

Pamäťová karta microSD Samsung EVO Plus.

Najnovšie pamäťové karty Samsung ponúkajú šesť rôznych spôsobov odolnosti, teda o dva spôsoby viac než predchádzajúce generácie. Nevadí im voda, extrémne teploty, röntgen, opotrebenie, pád ani magnetické pole. Zákazníci sa navyše môžu tešiť na desaťročnú záručnú dobu. Nemusia sa teda obávať nedostatku miesta na karte a môžu si byť istí, že sú ich dáta vždy v bezpečí.

„Profesionáli aj bežní zákazníci všetkého druhu túžia po pamäťových kartách s rýchlym čítaním aj zápisom dát, ktoré svoj obsah, často mimoriadne cenné fotografie a videá, spoľahlivo chránia,“ hovorí KyuYoung Lee, viceprezident divízie Memory Brand Products v spoločnosti Samsung Electronics. „Nový rad microSD kariet značky Samsung ponúka rýdzo profesionálne parametre aj kapacitu - zákazníci sa môžu tešiť na rýchlejší prenos dát, lepšiu spoľahlivosť, odolnejšie prevedenie aj dlhšiu trvanlivosť.“

Pamäťové karty microSD Samsung PRO Plus a EVO Plus.

Pamäťové microSD karty PRO Plus, horúca novinka v ponuke Samsungu, sú určené pre náročnejších zákazníkov. Prinášajú Application Performance class A2 a video class V30. K ich prednostiam teda patria špičkové prenosové rýchlosti (160 MB/s a 120 MB/s), ktoré sú dôležité pre plynulý chod náročnejších aplikácií, ale aj záznamu videa v tej najvyššej kvalite, poprípade zhotovovaniu sekvenčných snímok vo vysokom rozlíšení. Karty PRO Plus budú k dispozícii vo verziách s kapacitou 128, 256 alebo 512 GB.

Rad EVO Plus sa hodí skôr pre menej náročných užívateľov, ktorým však ponúka mimoriadnu spoľahlivosť a stabilný výkon pri každodennom využití. Dátový prenos tu prebieha rýchlosťou až 130 MB/s, karta teda načítava dáta až 1,3-krát rýchlejšie ako predchádzajúce generácie. Karty EVO Plus budú k dispozícii vo verziách s kapacitou 64 GB, 128 GB, 256 GB a 512 GB.

Pamäťové karty microSD PRO Plus a EVO Plus vo sviežom dizajnovom prevedení Blue Wave sú už k dispozícii. Ďalšie informácie o pamäťových kartách Samsung nájdete na stránke samsung.com/memorycard.

Pamäťové karty microSD Samsung PRO Plus a EVO Plus.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)