Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG sa zapája do hry so svojim prvým herným notebookom

LG sa zapája do hry so svojim prvým herným notebookom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG vstupuje do ringu s technologickými titánmi, akými sú Asus, Lenovo či Dell, a prináša svoj prvý herný notebook. Model 17G90Q sa pritom od iných herných notebookov chce odlíšiť zmesou prémiového hardvéru, elegantného dizajnu a zameraním sa na výkon.

Herné portfólio UltraGear spoločnosti LG doteraz obsahovalo monitory a reproduktory. To sa mení pridaním výkonného mobilného herného stroja 17G90Q, ktorý sa môže pochváliť 17,3-palcovým Full HD LCD displejom s obnovovacou frekvenciou až 300 Hz a dobou odozvy len 1 ms. Displej pritom podporuje 99 percent farebnej škály sRGB.

V hliníkovom tele je umiestnená výkonná kombinácia 11. generácie procesora Intel Tiger Lake H a dedikovanej grafickej karty Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q, ktorú podporuje až 32 GB operačnej pamäte RAM a 1 TB SSD úložisko. K dispozícii je aj možnosť pridania pamäťovej karty microSD.

Herný notebook LG UltraGear 17G90Q.

Integrovaný chladiaci systém, ktorý obsahuje parnú komoru, chráni systém pred prehriatím „aj keď je zatlačený na limity“ a softvér UltraGear Studio umožní hráčom sledovať kľúčové ukazovatele výkonu systému a vyladiť také veci, ako je rýchlosť taktovania, GPU, rýchlosť zdieľania pamäte a ďalšie parametre v reálnom čase. A 93-Wh batéria by mala na jedno nabitie vystačiť na niekoľko solídnych herných hodín.

Pre spoľahlivé bezdrôtové hranie bola zahrnutá technológia Wi-Fi 6E, hoci vzadu je aj ethernetový port. A keďže ide o herný stroj, má RGB podsvietenú klávesnicu, kde môže používateľ priradiť každému klávesu vlastnú farbu. Podsvietenie je aj pod notebookom a osvetlené je i logo na veku.

Herný notebook LG UltraGear 17G90Q.

Spoločnosť LG bola pomerne veľkorysá aj čo sa týka fyzických portov. K dispozícii je jeden port USB 4 Gen 3 Type-C, jeden port USB 3.2 Gen 2 Type-C, dva porty USB 3.2 Gen 2 a HDMI konektor. O zvuk sa postarajú až štyri reproduktory s technológiou DTS X Ultra, ktorá hráčom pomôže určiť, z ktorého smeru zvuky prichádzajú, aby sa mohli vyhnúť paľbe nepriateľa, sledovať spoluhráčov atď. Videohovory zasa zaistí webová kamera s rozlíšením 1080p a dvojica mikrofónov.

Samotný herný notebook UltraGear 17G90Q má rozmery 400 x 271,6 x 20,9 ~ 21,4 mm a váži 2,64 kilogramu. Ďalšie detaily, ako aj informácie o cene a dostupnosti by mohli byť prezradené na veľtrhu CES 2022 v januári.

Herný notebook LG UltraGear 17G90Q.