Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hikepower naloží napájaciu stanicu na chrbty táborníkov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej modernej dobe si táborníci do prírody berú so sebou čoraz viac elektronických zariadení. Nové nositeľné zariadenie známe ako Hikerpower bolo navrhnuté s ohľadom na tento trend, keďže ide o prenosnú napájaciu stanicu vo forme batohu.

Nositeľné zariadenie Hikerpower je vybavené polstrovaným bedrovým pásom, polstrovanými ramennými popruhmi, polstrovaným chrbtom zo sieťoviny a hliníkovým telom s pevnou škrupinou, v ktorom sa nachádza lítium-iónový akumulátor s kapacitou 600 Wh a maximálnym výkonom 1 000 W.

Napájací batoh Hikepower.

Pomocou viacerých výstupných portov na hornej strane zariadenia môžu používatelia nabíjať alebo priamo napájať elektronické zariadenia, ako sú drony, notebooky, fotoaparáty, prenosné projektory, čelovky / svietidlá, kempingové svetlá alebo smartfóny. Integrovaný LED svetelný panel s nastaviteľným uhlom umožňuje, aby samotné zariadenie slúžilo ako zdroj svetla. Tento panel možno nastaviť na tri intenzity, z ktorých najvyššia má jas 350 lúmenov.

Napájací batoh Hikerpower sa nabíja buď zo zásuvky, alebo z voliteľného 120W skladacieho solárneho panelu. Úroveň nabitia (a výstupný výkon) možno sledovať na zabudovanom LCD displeji. A áno, táto vec je schopná aj prenášať veci, no v obmedzenom rozsahu. Priložený nylonový batoh s mäkkým telom sa dá odpojiť z dutiny zo strany proti chrbtu používateľa a potom sa môže používať samostatne ako denný batoh.

Napájací batoh Hikepower.

Na zadnej strane napájacieho batohu Hikerpower sa nachádza vonkajšie vrecko na zips spolu s háčikmi na pripevnenie vybavenia, ako sú zrolované stany alebo kempingové matrace. Medzi ďalšie funkcie patria štvorfarebné LED svetlá pre lepšiu viditeľnosť v noci a výsuvný kryt proti dažďu. Celé zariadenie údajne váži 8 kilogramov a je odolné voči vode podľa normy IPX6. To znamená, že odolá vysokotlakovým prúdom vody prichádzajúcim z akéhokoľvek smeru.

Napájací batoh Hikepower sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter od sumy 699 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 1 199 dolárov. Za predpokladu, že sa zariadenie Hikerpower dostane do výroby, malo by sa dodávať v septembri.

Napájací batoh Hikepower.