Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nástroj na prežitie Sharp-n-Spark založí oheň a nabrúsi nože

Nástroj na prežitie Sharp-n-Spark založí oheň a nabrúsi nože
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci existuje veľa kompaktných nástrojov na prežitie, ktoré majú rôzne pôsobivé funkcie, niekedy sa oplatí zachovať jednoduchosť. Takýto prístup má nedávno uvedený nástroj s názvom Sharp-n-Spark, ktorý prináša ľahký kempingový nástroj so zameraním sa len na dve základné dve úlohy, ktoré vykoná spoľahlivo.

Nástroj Sharp-n-Spark svoju pozornosť zameriava na dva základné prvky prežitia v divočine, a to na rozkladanie ohňa a udržiavanie ostrého noža. Tento nástroj dva v jednom má skladací dizajn s dvojicou tyčí spojených pomocou závesného mechanizmu v hornej časti, s otvorom na karabínu na jeho jednoduchšie prenášanie. Jedna tyč je keramická a je určená na ostrenie noža, aby používateľ mohol zbierať drevené hobliny a malé halúzky na podpaľovanie ohniska, zatiaľ čo druhá tyč je horčíková ferocerová tyč, ktorá je určená na zakladanie ohňa.

Nástroj na prežitie Sharp-n-Spark.

Funkcia rozpaľovania ohňa sa stala bežným prvkom moderných multifunkčných nástrojov, ako je to vidieť napríklad nástroj M.020 v tvare kreditnej karty, či nástroj Fire Escape s karabínou. Pre niekoho však môžu byť všetky tieto multifunkčné nástroje zbytočné a preto nástroj Sharp-n-Spark s hmotnosťou len 70 gramov a dĺžkou len 13 centimetrov predstavuje elegantné a prenosné riešenie, ktoré je menej ako viac.

Nástroj na prežitie Sharp-n-Spark.

Cena nového nástroja na prežitie Sharp-n-Spark sa začína na 25-tich dolároch prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Ak všetko pôjde podľa plánu vývojárov, mohol by sa začať dodávať už v auguste 2022.

Nástroj na prežitie Sharp-n-Spark.