Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samočistiaci mačací záchod Popur vydrží až tri týždne bez zásahu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mačky sú bezpochyby roztomilé a prítulné, stačí sa pozrieť na internete. No jedna vec, ktorú nekonečný prúd mačacích videí nezvykne zdôrazňovať, je špinavá a smradľavá práca s neporiadkom vašej mačky. Hoci na trhu existuje celý rad samočistiacich mačacích záchodov, japonská spoločnosť Popur si myslí, že jej nový systém je ešte lepší.

Spoločnosť Popur tvrdí, že kľúčom k jej samočistiacemu záchodu pre mačky Popur X5, je jeho systém dvoch boxov, ktorý oddeľuje odpad z mačacieho moču a výkalov od zásobníka, ktorý obsahuje podstielku. Výrobca hovorí, že toto oddelenie prekonáva problémy s čistením a zápachom, ktoré sú vlastné samočistiacim mačacím záchodom s rotujúcim bubnom, ktorý odkladá odpad do nádoby v spodnej časti boxu.

Mechanizmus s názvom DuoTilt najprv nakloní vaničku, aby preosial odpad od podstielky, a potom nakloní filter, aby vysypal odpad do kartónového odpadkového koša v prípade modelu Popur Basic alebo do automaticky uzatvárateľného vzduchotesného koša v prípade modelu Popur Pro.

Inteligentný samočistiaci mačací záchod Popur X5.

Prvý model je určený pre tých, ktorým vyhovuje každodenná výmena vreciek na odpadky alebo ktorým nezáleží na zápachu, zatiaľ čo pri modeli Pro sa kôš automaticky uzatvára, aby utesnil zápach, a dokáže uskladniť trus jednej mačky v trvaní troch týždňov až mesiaca. Kôš bol dokonca navrhnutý tak, aby bolo možné vrecko vyhodiť bez toho, aby ste videli alebo cítili odpad vo vnútri.

Popur X5 je navrhnutý tak, aby sa doň zmestili mačky s dĺžkou tela (od základne krku po základňu chvosta) až do 60 centimetrov, priestor na odpadky má rozmery 51 x 41 centimetrov. A ako takmer všetko v dnešnej dobe má aj sprievodnú aplikáciu, ktorá majiteľa informuje, keď je odpadkový kôš plný a je potrebné vrecko vymeniť.

Inteligentný samočistiaci mačací záchod Popur X5.

Zariadenie bolo tiež navrhnuté tak, aby sa dalo ľahko čistiť pomocou jednoduchého utretia vonkajších a vnútorných povrchov a odnímateľného filtra a vložky na ručné umývanie alebo výmenu. Bolo tiež vyrobené z antimikrobiálnych materiálov, aby sa zabránilo tvorbe plesní.

Inteligentný samočistaici mačací záchod Popur X5 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Model Basic sa dá získať od 279 dolárov, zatiaľ čo model Pro je ponúkaný za 329 dolárov. Dodávky pre podporovateľov kampane sú naplánované na október tohto roka.

Inteligentný samočistiaci mačací záchod Popur X5.