Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové závesné prístrešky Tentsile majú tkaninu z oceánskych plastov

Nové závesné prístrešky Tentsile majú tkaninu z oceánskych plastov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Tentsile od uvedenia svojho prvého stanu v roku 2012 vybudovala pôsobivé portfólio závesných prístreškov na spanie a hojdacích sietí. Jej najnovšie výtvory majú obzvlášť zelený nádych. Výrobca totiž predstavil novú kombináciu stanu a hojdacej siete, ktoré majú známy dizajn, no pomáhajú táborníkom zanechať ešte menšiu stopu v krajine vďaka použitiu oceánskych plastov.

Nové kempingové produkty, nazvané ako Tentsile Ocean Range, sú vybavené tkaninou vyrobenou zo 100 % plastov získaných zo západného Tichého oceánu a v oboch prípadoch sú určené pre sólo dobrodruhov, ktorí chcú stráviť čas nad zemou.

Hojdacia sieť Ocean Hammock má klasický dizajn hojdacej siete pre sólistov, ktorý je však osviežený tým, že je vyrobená z 31 recyklovaných fliaš na jednotku. Rozprestiera sa na dĺžke 3 metrov a možno ju zavesiť medzi stromy alebo akékoľvek pevné kotviace body. Je k dispozícii len v bielej farbe, čo podľa spoločnosti Tentsile zabraňuje značnému plytvaniu vodou a znečisťovaniu životného prostredia spojeného s chemickým farbením, a váži len 590 gramov.

Závesný stan Tentsile Ocean UNA.

Stan Ocean UNA je označovaný za prvý stan na svete vyrobený zo 100 % recyklovanej oceánskej plastovej tkaniny, pričom na výrobu každého prístrešku sa použilo až 128 fliaš. Stan na strome, ktorý je určený pre jedného táborníka a jeho vybavenie, využíva trojbodový kotviaci systém.

Stan Ocean UNA je tiež dostupný len v bielej farbe a je vybavený dvojvrstvovou podlahou pre väčšie teplo a dažďovou plachtou, ktorá udrží používateľa a jeho veci pekne v suchu. Veci sa dajú zbaliť do vnútornej sieťky alebo vonkajšej sieťky na vybavenie pod podlahou pre väčšie predmety. Stan pritom váži celkovo 2,3 kilogramu.

Hojdacia sieť Tentsile Ocean Hammock.

Spoločnosť Tentsile stanovila cenu hojdacej siete Ocean Hammock na 90 dolárov a závesného stanu Ocean UNA na 349 dolárov. Oba výrobky už dostupné v USA a na ďalšie trhy sa budú dodávať približne do štyroch týždňov.