Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MSI uľahčí hranie pomocou programovateľného herného pedála Liberator

MSI uľahčí hranie pomocou programovateľného herného pedála Liberator
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Klasická zostava klávesnice a počítačovej myši je osvedčeným základom pre hranie hier, no pod stolom sú k dispozícii ďalšie dva nevyužité údy – nohy. Herná značka MSI sa preto rozhodla vytvoriť zariadenie s názvom Liberator, čiže programovateľný nožný pedál, ktorý možno použiť na akúkoľvek činnosť v akejkoľvek hre.

Herný nožný pedál MSI Liberator má tri tlačidlá v dosahu nohy, ktorá na ňom spočíva. Hlavným vstupom je veľký plochý panel pod stupajou chodidla, zatiaľ čo dve nárazníkové tlačidlá možno stlačiť natočením nohy doľava alebo doprava. Výrobca pritom uvádza, že doba odozvy je svižných 100 milisekúnd.

Liberator funguje prostredníctvom softvéru pre PC, ktorý umožňuje používateľom priradiť každé z týchto troch tlačidiel k rôznym akciám v hrách alebo iných programoch. Dokonca im možno priradiť aj makrá, čo sú skratky na jedno tlačidlo, ktoré nahradia dlhšie reťazce stlačení tlačidiel, ako sú kombá v akčných hrách.

Herný nožný pedál MSI Liberator.

Niektoré z návrhov spoločnosti MSI zahŕňajú použitie zariadenia Liberator ako zrýchľovača v jazdných hrách, tlačidla „push-to-talk“ v chatovacích aplikáciách, ako je Discord, na snímanie obrazovky alebo ťuknutie na ľavé alebo pravé tlačidlo na vyklonenie sa z krytu v „strieľačkách“. Pedál by sa mohol hodiť aj v programoch na úpravu videa, zvuku alebo obrázkov alebo pri kódovaní.

Zariadenie je zaťažené, aby sa udržalo na podlahe, a je pokryté vzorovaným povrchom, aby sa noha nešmýkala. Je naklonené pod pohodlným uhlom osem stupňov a krytky tlačidiel sa dajú vymeniť v závislosti od veľkosti chodidla používateľa. A samozrejme, žiadne herné PC príslušenstvo by nebolo kompletné bez toho, aby bolo pokryté krikľavými RGB LED diódami, aj keď toto strávi celý svoj pracovný život ukryté pod stolom.

Herný nožný pedál MSI Liberator.

Až štyri herné pedále Liberator možno navzájom prepojiť, čím používatelia získajú priestor pre až 12 ďalších tlačidiel na hranie. Či sa však budú dobre orientovať v štyroch pedáloch naslepo je otázne, no dá sa predstaviť použitie dvoch zariadení, čiže pre každú nohu jedno.

Zavedená herná značka MSI sa tentoraz obrátila na startup portál Kickstarter s cieľom „vytvoriť predpredaj a spojiť a vybudovať komunitu nadšených fanúšikov“. Príspevky sa začínajú od 159 dolárov

Ak ste stále na palube, príspevky na Kickstarteri začínajú na 159 USD za jeden pedál Liberator alebo 279 dolárov za balenie dvoch kusov. Kampaň už vyzbierala viac ako 140 000 dolárov, čím výrazne prekonala skromný cieľ 5 000 dolárov, pričom do konca kampane zostáva ešte 19 dní. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov je naplánovaná na december tohto roka.