Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Všestranné teleskopické svietidlo 3 v 1 pre nočných prieskumníkov

Všestranné teleskopické svietidlo 3 v 1 pre nočných prieskumníkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kompaktné svietidlo ouTask bolo navrhnuté pre dobrodruhov, ktorí po zotmení potrebujú väčšiu flexibilitu, než akú ponúka bežná LED čelové svetlo, baterka alebo lampa. Je vybavené teleskopickou tyčou, zabudovanou trojnožkou na štýl statívu, magnetickou základňou a všesmerovou svetelnou hlavou.

Toto svietidlo váži 0,66 kilogramu a meria na dĺžku 26 centimetrov a má priemer 5,8 centimetra. Je navrhnuté tak, aby sa do jedného prenosného zariadenia zmestilo čo najviac užitočných funkcií. Na jednom konci je všesmerový osvetľovací prvok, ktorý možno otáčať o 360 stupňov horizontálne a 180 stupňov vertikálne. Je pritom pripevnený k integrovanej teleskopickej tyči, ktorú možno vysunúť až do výšky 110 centimetrov nad zemou, strechou auta alebo iným povrchom, alebo ju stačí zdvihnúť o niekoľko centimetrov, aby osvetľovala kempingový stôl v čase jedla.

Všestranné svietidlo 3 v 1 ouTask.

K dispozícii je aj integrovaná rýchloupínacia, vysúvacia základňa trojnožky a na základni sa nachádzajú aj neodymové magnety na jednoduché pripevnenie k dverám auta pri stavaní stanu, pod kapotu na kontrolu motora alebo na akýkoľvek iný železný povrch. A nohy trojnožky majú kotviace otvory na upevnenie svietidla v blate a obsahujú reflexnú polymérovú pásku, ktorá „môže po pohltení svetla svietiť“, aby sa zabránilo zakopnutiu ľudí, keď sú svetlá zhasnuté. Priložená zaťahovacia šnúrka umožňuje zavesiť svietidlo aj na blízky strom alebo strechu stanu.

Všestranné svietidlo 3 v 1 ouTask.

Osvetľovací prvok je vybavený hliníkovým chladičom, ktorý pomáha predchádzať prehrievaniu, možno ho nastaviť na rôzne teploty farieb a má nastaviteľný jas na maximálnu hodnotu 550 lúmenov. Keďže sa svetelná hlava môže otáčať okolo svojej osi, svietidlo ouTask môže fungovať aj ako baterka a konštruktéri zahrnuli režim SOS stroboskopu, ktorý pomáha zviditeľniť poruchy vozidla na diaľku.

Všestranné svietidlo 3 v 1 ouTask.

Model ouTask je vyrobený s ohľadom na odolnosť a môže sa pochváliť odolným vonkajším plášťom z ABS / PC, ktorý je vodotesný podľa normy IPX6, zatiaľ čo hlava a tyč osvetlenia spĺňajú normu IPX7. Svietidlo je napájané batériou s kapacitou 12 000 mAh, ktorá vydrží najmenej 10 hodín prevádzky pri najvyššom nastavení intenzity osvetlenia alebo až 45 hodín pri najnižšom nastavení. V prípade potreby môže dokonca nabíjať zariadenia cez USB. Túto batériu možno nabíjať cez elektrickú zásuvku a údajne je kompatibilná aj s prenosnými solárnymi panelmi.

Všestranné svietidlo 3 v 1 ouTask.

Vývojári všestranného svietidla 3 v 1 ouTask zbierajú finančné prostriedky na výrobu na startup portáli Kickstarter, kde sa výška príspevkov na už financovanú kampaň začína od 99 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, začiatok dodávok sa odhaduje na október.