Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hasbro chce umiestniť vašu 3D vytlačenú tvár na telo akčnej figúrky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak ste sa v detstve hrali s akčnými figúrkami, pravdepodobne ste sa snažili predstaviť si, že zažívate rovnaké dobrodružstvá ako oni. No teraz to bude jednoduchšie ako kedykoľvek predtým, pretože spoločnosť Hasbro ponúka, že na jednu zo svojich figúrok umiestni miniatúrnu kópiu vašej tváre vyrobenú 3D tlačou.

Tento počin sa nazýva Hasbro Selfie Series a je výsledkom spolupráce výrobcu hračiek a spoločnosti Formlabs, ktorá sa zaoberá 3D tlačou. Začal sa pred niekoľkými rokmi ako súťaž, v ktorej päť výhercov získalo figúrky so svojou tvárou. Teraz si každý v USA bude môcť čoskoro zaobstarať jednu vlastnú.

Zákazníci začnú tým, že si stiahnu aplikáciu Hasbro Pulse, a potom si pomocou nej naskenujú svoju tvár, vyberú si farbu vlasov a zvolia si preferovanú šesťpalcovú (152 mm) akčnú figúrku. Budú si môcť pritom vybrať medzi postavičkami zo sérií Star Wars, Marvel, Ghostbusters a GI Joe.

Proces sa začne skenovaním tváre zákazníka pomocou smartfónu.

Po odoslaní údajov spoločnosť Formlabs pristúpi k 3D tlači malej verzie ich tváre zo živice vyvinutej špeciálne pre tento projekt. Okrem toho, že materiál dokáže reprodukovať rôzne farby pokožky a vlasov, je bezpečný pre pokožku a ponúka tuhosť a pevnosť podobnú polypropylénu.

Tvár sa následne pripevní na telo inak štandardnej akčnej figúrky, ktorá sa potom odošle zákazníkovi. Ten sa s ňou síce môže hrať, ale buďme úprimní, väčšina z nich si ju pravdepodobne vystaví a uchová bezpečne zapečatenú v krabici.

Zákazníci si budú môcť vybrať medzi postavičkami zo sérií Star Wars, Marvel, Ghostbusters a GI Joe.

Spoločnosť Hasbro tvrdí, že objednávky začne prijímať na jeseň tohto roka a minimálne spočiatku bude službu ponúkať len zákazníkom v USA. Potenciálni kupujúci sa môžu zaregistrovať na odber aktualizácií prostredníctvom webovej stránky Selfie Series. Každá akčná figúrka s vlastnou tvárou sa bude predávať za 60 dolárov.