Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Akčná kamera Siren X-1 sníma chytanie rýb v dvoch smeroch naraz

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V súčasnosti existuje viacero akčných kamier, ktoré sa dajú pripojiť k rybárskemu vlascu, odkiaľ nakrúcajú podvodné video pri vyťahovaní rýb. Nová vodotesná kamera Siren X-1 s dvoma objektívmi ide v tomto smere ešte ďalej, pretože súčasne nakrúca smerom do vody k rybe a nahor smerom k rybárovi.

Valcovité zariadenie Siren X-1 je vybavené nie jednou, ale dvoma širokouhlými HD kamerami, ktoré sú namierené opačným smerom z oboch jeho koncov. Ak sa používajú súčasne, každá z nich zaznamenáva video v maximálnom rozlíšení 1080p pri rýchlosti 60 snímok za sekundu. Ak sa aktivuje len jedna z nich, dokáže nakrúcať video v rozlíšení až 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

Rybárska akčná kamera Siren X-1.

Rybár začne loviť bez akčnej kamery na vlasci, čím si zachováva voľnosť. Hneď ako však ryba zaberie, stlačí rukoväť na hornej strane zariadenia, čím sa otvorí jedna strana 4,5 mm širokého kanálika, ktorý prebieha po jeho dĺžke. Potom umiestnia kameru na vlasec cez tento kanálik a uvoľní rukoväť, čím sa strana kanálika opäť uzavrie. Nakoniec stačí pustiť rukoväť a kamera skĺzne po vlasci na vodnú hladinu.

Rybárska akčná kamera Siren X-1.

Zariadenie Siren X-1 potom jednoducho pláva na hladine a vlasec ním voľne prechádza. Pokiaľ zostane vlasec napnutý, jedna kamera bude neustále smerovať dole k rybe, zatiaľ čo druhá bude smerovať hore k používateľovi. Pri editácii videa, ktoré sa zaznamenáva na integrované 32GB úložisko, môže používateľ prepínať medzi oboma pohľadmi.

Rybárska akčná kamera Siren X-1.

Špeciálna aplikácia umožňuje používateľovi upravovať nastavenia zariadenia vybaveného Wi-Fi, spúšťať / zastavovať nakrúcanie a prezerať alebo zdieľať zábery. Navyše, ak sa rozhodne, že by chcel nakrúcať niečo iné ako rybárčenie, držiak na vlasec sa dá odňať a nahradiť voliteľným držiakom podobným GoPro.

Rybárska akčná kamera Siren X-1.

Rybárska akčná kamera Siren X-1 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za zníženú cenu od 500 AUD (približne 337 EUR). Ak sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na rozbehnutie výroby a všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by mali byť dodané v priebehu septembra 2023