Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový 4K herný projektor od Epsonu premietne epicky veľký obraz

Nový 4K herný projektor od Epsonu premietne epicky veľký obraz
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Epson poodhalila oponu nového 4K projektora, ktorý bol navrhnutý pre hráčov, ktorí hľadajú „väčší a pohlcujúcejší herný zážitok“. Projektor Home Cinema 2350 dokáže pritom na stenu alebo plátno preniesť obraz vo vysokom rozlíšení 4K s naozaj impozantnou uhlopriečkou až 500 palcov (12,7 metra).

Projektor je vybavený vlastnou trojčipovou zobrazovacou technológiou 3LCD spoločnosti Epson, ktorá údajne produkuje „100 % farebného signálu RGB pre každú snímku“ a zároveň umožňuje sledovanie pri zapnutom svetle vďaka jasu až 2 800 lúmenov pre bielu aj farby. Na rozdiel od najnovšieho herného projektora Optoma však model 2350 namiesto laserov využíva používateľsky vymeniteľný zdroj svetla s ultra vysoko účinnou lampou.

Projekčná technológia dokáže vďaka posunu pixelov vo vnútri vytvárať obraz v rozlíšení 4K UHD pri obnovovacej frekvencii 60 Hz, ktorá sa pri rozlíšení 1080p zvýši na citlivých až 120 Hz. Nechýba podpora obrazových technológií HDR10 a HLG na zvýraznenie detailov v jasných alebo tmavých scénach. Podporovaná je aj rozdelená obrazovka pre viacerých hráčov a vstupné oneskorenie sa pohybuje pod 20 milisekúnd, hoci nie je jasné, pri akom rozlíšení obrazu.

4K herný projektor Epson Home Cinema 2350.

Okrem toho je model 2350 vybavený funkciou vertikálneho posunu objektívu + / -60 % pre flexibilné nastavenie pri inštalácii na konferenčný stolík, policu alebo pri montáži na strop. K dispozícii je zabudované Wi-Fi na spustenie Android TV pre prístup k tisícom zábavných a herných aplikácií, vrátane Netflix, Prime Video a Disney Plus. K dispozícii je tiež Asistent Google na hlasové vyhľadávanie. Vo výbave nájdeme jeden port HDMI s podporou ARC (Audio Return Channel) na pripojenie projektora k hernej konzole a zabudovaný 10-wattový mono reproduktor s bassreflexom, ako aj bezdrôtovú technológiu Bluetooth, ktorá umožní používať projektor ako reproduktor.

Nový 4K herný projektor Epson Home Cinema 2350 je už k dispozícii za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 299 USD.

4K herný projektor Epson Home Cinema 2350.