Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ultra prenosná stolička ZEN-X unesie aj poriadneho chlapa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nájsť si pohodlné miesto na sedenie napríklad pri potulkách v prírode, počas kempovania alebo v preplnenej miestnosti môže byť problém. Bez ohľadu na situáciu a priestor by od uťahaných nôh či boľavého chrbta mohla uľaviť nová ultra prenosná rozkladacia stolička Sitpack ZEN-X.

Toto rozhodne zaujímavé riešenie v podobe skladného malého valca s rozmermi 22 x 4,5 centimetra s integrovaným popruhom na nosenie v batohu alebo cez rameno po rozložení poskytne okamžite miesto pre oddych. Rozloženie trvá len niekoľko sekúnd a celé je to záležitosťou vysunutia teleskopickej tyče s nastaviteľnou dĺžkou do 97 centimetrov a otvorením bočných krídiel do tvaru Y. Tým sa kevlarový popruh na oboch stranách natiahne a vytvorí podperu na sedenie.

Prenosná stolička Sitpack ZEN-X má v zloženom stave podobu skladného malého valca s rozmermi 22 x 4,5 centimetra s integrovaným popruhom na nosenie v batohu alebo cez rameno.

Ako náhle je prenosná stolička ZEN-X rozložená, používateľovi sa stačí zadnicou oprieť proti nej na rozložené krídla s popruhom. Nie je to teda klasická stolička, ktorá nesie celú váhu, ale je to pohodlné riešenie pre prípady, keď nie je iná možnosť ako si nájsť miesto na sedenie,

Spoločnosť Sitpack vyvinula dva rôzne modely. Oba majú rovnakú veľkosť, no model ZEN X-II má hliníkové krídla s tyčou z uhlíkových vlákien. Celková hmotnosť je tak len 360 gramov. Model ZEN X-I je vyrobený z celohliníkovej konštrukcie a váži 460 gramov. Napriek tomu oba modely dokážu podoprieť váhu až okolo 150 kilogramov.

Rozloženie trvá len niekoľko sekúnd a celé je to záležitosťou vysunutia teleskopickej tyče s nastaviteľnou dĺžkou do 97 centimetrov a otvorením bočných krídiel do tvaru Y.

Prenosná rozkladacia stolička ZEN-X od dánskeho výrobcu Sitpack je v súčasnosti predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už podarilo vyzbierať viac ako desaťnásobok požadovanej sumy 30 000 dolárov. Model ZEN-X I sa dá získať za 59 dolárov, zatiaľ čo model ZEN-X II za 99 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je pritom 100, respektíve 179 dolárov. Dodávka je naplánovaná na jún 2018.

Oba modely prenosných stoličiek Sitpack dokážu podoprieť váhu až okolo 150 kilogramov.