Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová generácia vodných zbraní Spyra One volá do boja!

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S vodnými pištoľami či puškami si dokážu užiť množstvo zábavy nielen deti ale aj hraví dospelí, no väčšina týchto „zbraní“ má kvôli napĺňaniu zásobníka na vodu zvláštny tvar alebo striekajú vodu v jednom prúde, takže sa zbytočne míňa zo zásobníka, kým sa dostane k svojmu cieľu. Nemeckí vývojári z Mníchova sa však rozhodli vytvoriť novú vodnú zbraň Spyra One v dizajne modernej pušky, ktorá dokáže strieľať krátke dávky „vodných guliek“ pre presnejšie a účinnejšie zásahy.

Vodná puška Spyra One oproti iným bežným vodným zbraniam vyniká najmä tým, že používa elektrické čerpadlo, ktoré nasaje 750 ml vody do tlakovej nádrže z akéhokoľvek vodného zdroja. Stačí ak používateľ ponorí zbraň do vody, stlačí tlačidlo po dobu asi 14tich sekúnd a nasaje vodu cez integrovaný filter, ktorý zabráni vniknutiu drobných častíc a nečistôt z jazernej alebo riečnej vody.

Pri každom potiahnutí elektronického kohútika Spyra One vypustí stlačenú vodu vo forme jednotlivých krátkych výstrelov vody v takzvaných „vodných guľkách“ s objemom asi 30 mililitrov. Každá z týchto sústredených striel má dĺžku približne 60 centimetrov a počas pohybu vo vzduchu dokáže presne zasiahnuť cieľ, ktorý je od útočníka vzdialený až 7,5 metra. Podľa vývojárov sú jednotlivé strely dostatočne krátke na to, aby po dopade uspokojivo pošpliechali cieľ, čo zrejme prinesie viac zábavy ako s dlhými prúdmi vody z bežných vodných pištolí.

Vodná puška Spyra One používa elektrické čerpadlo, ktoré nasaje 750 ml vody do tlakovej nádrže z akéhokoľvek vodného zdroja.

Zásobník na vodu po naplnení poskytne 25 krátkych vodných striel, pričom každá z nich je vystrelená rovnakou silou bez ohľadu na to, koľko vody sa nachádza v zásobníku. Je to možné vďaka tomu, že v zásobníku je konštantne udržiavaný tlak 2,4 baru. Digitálny displej na vodnej puške zobrazí používateľovi informáciu o tom, koľko „vodných guliek“ má ešte v zásobníku a navyše informuje o stave nabitia lítium-iónovej batérie. Tá sa na plnú kapacitu nabije zhruba za 6 hodín a mala by vydržať až 45 naplnení vodou, respektíve až 1 125 výstrelov. Váha vodnej pušky s plnou nádržou je 2,3 kilogramu.

Ak túžite byť vo vodných bitkách nebezpečným protivníkom, môžete si vodnú pušku Spyra One objednať cez start-up kampaň na portáli Kickstarter. Je k dispozícii za finančnú podporu v sume 99 EUR. Vývojárom sa už niekoľkonásobne podarilo prekonať hranicu požadovanej sumy a tak by sa prvé kusy mohli začať dodávať v auguste 2019.

Spyra One strieľa stlačenú vodu vo forme jednotlivých krátkych „vodných guliek“ s objemom asi 30 mililitrov.