Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sviečka Lumos sa zapáli automaticky bez zapaľovača

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sviečka dokáže navodiť pokojnú a romantickú atmosféru, no ak je voľne stojaca, tečie z nej vosk a môže spôsobiť neporiadok, zatiaľ čo sviečka v skle sa v neskoršom štádiu ťažšie zapaľuje. Alternatívou by však mohla byť sviečka Jar v sklenenej nádobe, ktorá sa pohodlne a bez problémov zapáli jednoduchým stlačením tlačidla na podstavci.

Nová sviečka Lumos sa skladá z dvoch častí. Základňa obsahuje batériu a elektroniku a na ňu sa umiestni sklenená nádoba s vymeniteľnými náplňami. Každá náplň obsahuje drevený obklopený prírodným sójovým voskom s esenciálnym olejom.

Keď chce používateľ sviečku zapáliť, jednoducho stlačí tlačidlo na základni. Tým sa vytvorí elektrický výboj, ktorý cestuje prostredníctvom patentovaného procesu hore ku knôtu, kde ho zapáli. Od tohto bodu Lumos horí ako každá iná bežná sviečka, až dokým nevyhorí vosk v náplni. Batéria v základni sa nabíja prostredníctvom USB portu a na jedno nabitie by mala vydržať viac ako štyri mesiace, pokiaľ sa sviečka zapáli štyrikrát za deň.

Sviečka Lumos.

Inovatívna sviečka Lumos je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu v čiastke 58 dolárov spolu s dvomi náplňami (na výber je zo šiestich vôní). Plánovaná maloobchodná cena je 98 dolárov. Dodávka prvých kusov je naplánovaná už na november tohto roku.

Sviečka Lumos.

Sviečka Lumos.