Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vreckový kempingový varič vyčaruje silný vír z plameňa

Vreckový kempingový varič vyčaruje silný vír z plameňa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ember Stove je navrhnutý ako jednoduchý a kempingový varič, ktorý sa skladá z dvoch dielov. Má kompaktné vreckové rozmery a na jeho zapálenie stačí len niekoľko vetvičiek. Napriek svojej veľkosti dokáže vytvoriť silný víriaci sa plameň.

Kompaktný kempingový varič Ember Stove je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele a svojim tvarom vyzerá tak trocha ako miska na granule pre psov. Má priemer len 10 centimetrov a výšku 3,5 centimetra, takže by sa mal bez problémov zmestiť aj do bežného vrecka. Vo vnútri jeho tela sa ukrýva oddelená vrchná časť, ktorá sa po vytiahnutí pripevní k hornej strane základne variča. Poskytne tak trojvrstvovú varnú plochu pre uloženie hrnca či panvice.

Varič Ember vytvára plameň z prírodných materiálov, ako sú drobné vetvičky a iné horľavé látky, ktoré používateľ môže nájsť v okolí svojho kempingu. Pre vytvorenie dlhotrvajúceho plameňa pritom využíva starostlivo umiestnené vetracie otvory, ktoré sa postarajú o dostatočný prísun vzduchu.

Vreckový kempingový varič Ember Stove.

Celé to funguje tak, že vzduch sa vtiahne cez mierne vyvýšenú základňu. Časť vzduchu pokračuje smerom hore, aby zásobil oheň, zatiaľ čo časť vzduchu putuje separátne cez vnútorné komory v stenách variča. Keď dosiahne vrchnú úroveň, vetracie otvory tlačia tento vzduch cez plameň, čím sa vytvára vysoký ohnivý vír. Podľa tvorcov táto konštrukcia vytvára plamene, ktoré sú horúcejšie a dlhšie horia, pričom produkujú menej dymu.

Vreckový kempingový varič Ember Stove je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už podarilo vybrať cieľovú sumu 14 618 singapurských dolárov (cca 9 426 EUR). K dispozícii je za finančnú podporu vo výške približne 63 EUR, pričom dodávka prvých kusov by sa mala začať niekedy v priebehu septembra 2019.

Vreckový kempingový varič Ember Stove.

Vreckový kempingový varič Ember Stove.