Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Telekom pridal VDSL sieti funkciu sledovania 2HD+2SD programov

Telekom pridal VDSL sieti funkciu sledovania 2HD+2SD programov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovak Telekom v uplynulých dňoch nasadil očakávanú funkciu pre sledovanie 2HD programov na VDSL sieti. Na optickej sieti je táto možnosť k dispozícii už dlhší čas, na VDSL sieti bolo nutné nasadiť viaceré nadstavby a zároveň dosiahnuť potrebné hodnoty kapacity na využitie vyššej kvality programov.

Doteraz mohli používatelia sledovať na VDSL sieti programy v kombinácii 1HD+1SD, t.j. sledovať jeden program v HD, druhy nahrávať či sledovať v SD.

Nové možnosti pre používateľov VDSL

 

Po implementácii noviniek na VDSL sieti budú môcť používatelia na VDSL sieti sledovať Magio TV aj v profile 2HD+2SD za nasledujúcich podmienok:

- okrem TV služby musia mať internetový prístup Magio internet L či XL

- rýchlosť internetového prístupu pre downstream musí dosiahnuť aspoň 25 Mbps

Používatelia s nižším internetovým programom (Magio Internet M) využívajú ďalej súčasnú možnosť 1HD+1SD vzhľadom na dostupnú kapacitu siete.

Ako sa dá využiť nová 2HD+2SD kombinácia?

 

Používatelia s jedným set-top-boxom môžu nahrávať naraz maximálne 4 rôzne kanály – z toho dva v HD a dva v SD rozlíšení. Ak používateľ nahráva program na jednom TV kanáli v HD rozlíšení, už môže sledovať aj druhý kanál v HD alebo využívať služby videopožičovne v HD.

Používatelia s dvomi set-top-boxmi môžu využívať dva HD a dva SD streamy, no musia mať k dispozícii nahrávanie na set-top-boxe s pevným diskom. Ak na jednom set-top-boxe používateľ využije už oba streamy v HD, na ďalšom budú k dispozícii v SD rozlíšení.

Ilustračné foto (Zdroj: Slovak Telekom).

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)