Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný detektor kovov hľadá poklady s pomocou smartfónu

Inteligentný detektor kovov hľadá poklady s pomocou smartfónu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci smartfóny dokážu vykonávať mnoho úloh samostatne, prepojením s inými zariadeniami im môžu poskytnúť pokročilejšie funkcie. Jedným z najnovších takýchto zariadení je detektor kovov Air Metal Detector, ktorý sa so smartfónom, vloženým do držiaka v jeho rukoväti, spája cez Bluetooth pripojenie.

Detektor kovov Air je vybavený 241 milimetrovou kruhovou elektromagnetickou cievkou, ktorá je schopná detegovať malé kovové predmety do hĺbky až 305 milimetrov pod povrchom, alebo väčšie predmety do hĺbky až 1,2 metra. Ak detektor niečo kovové v zemi nájde, prostredníctvom Bluetooh pripojenia prenesie signál do smartfónu používateľa, ktorý je vložený do držiaka na rukoväti detektora. Použiť sa dajú dokonca aj inteligentné hodinky.

Inteligentný detektor kovov Air Metal Detector.

Sprievodná mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android upozorní používateľa na potenciálny poklad prostredníctvom zvukového tónu a na displeji vyznačí typ kovu a tiež v akej hĺbke sa nachádza v pôde. Aby nebol používateľ rušený upozorneniami na veci, ktoré nehľadá, môže si v aplikácii nastaviť, aby ignorovala určité kovy alebo veľkosti kovových objektov. Okrem toho aplikácia ukladá GPS súradnice objavených kovových predmetov pre budúce použitie.

Samotný detektor kovov váži 900 gramov a teleskopická tyč sa dá zasunúť pre jednoduchšie skladovanie, keď sa detektor nepoužíva. Disponuje tiež LED diódami, ktoré osvetlia miesto nálezu a na vrchu cievky sa nachádza malý OLED displej, ktorý zobrazuje základné informácie. Napájanie zabezpečí lítiová batéria s kapacitou 900 mAh, ktorá na jedno nabitie vydrží približne 10 až 12 hodín používania.

Inteligentný detektor kovov Air Metal Detector.

Air Metal Detector je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 209 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola nastavená na 450 dolárov. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane je stanovená na november 2019, samozrejme za predpokladu, že sa vyzbiera dostatok peňazí a všetko pôjde podľa plánov výrobcu.

Inteligentný detektor kovov Air Metal Detector.