Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárna cestovná gitara Slite sa po rozložení zmestí do tašky pre notebook

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzski vývojári zo spoločnosti Reveho vytvorili modulárnu gitaru s názvom Slite, ktorá sa dá jednoducho rozložiť a uložiť do cestovnej tašky s rozmermi len 45,5 x 28 x 10 centimetrov, pre jej oveľa jednoduchšiu prepravu.

Modulárnu gitaru Slite tvorí päť hlavných komponentov - hliníkové stredové jadro gitary s drevenou chrbticou, horná a spodná časť tela z plastu a dve časti krku gitary, ktoré sú vyrobené z javora. Všetky komponenty sa jednoduchým posunom spájajú dokopy a vytvárajú futuristicky vyzerajúcu gitaru. Jej kompletizácia pritom trvá údajne len 20 sekúnd. Zabudované konektory v uzloch potom umožňujú „komunikáciu analógových a digitálnych signálov medzi rôznymi časťami gitary“.

Modulárna cestovná gitara Reveho Slite.

Struny vedú od otvoreného vreteníka k plne nastaviteľnému mostu, až dolu k stredovémú jadru gitary. Zvinovací systém sa postará o struny, keď je hudobný nástroj rozložený v cestovnej taške, zatiaľ čo systém napínania strún ich po zostavení naladí. No pri zmenách teploty a vlhkosti zrejme bude treba vykonať drobné manuálne úpravy. Keď sú obe časti dreveného krku gitary zložené spolu, celkovo meria krk takmer 65 centimetrov a má 24 pražcov. Výstuhy z oceľových tyčí udržujú veci pevné.

Modulárna cestovná gitara Reveho Slite.

Gitara Slite je modulárna a dá sa používať so vstavaným predzosilňovačom, zabudovanými efektmi a vstavanými reproduktormi. No pre tiché hranie je k dispozícii i možnosť pripojenia slúchadiel. slúchadlá). Batéria by mala vydržať až šesť hodín hrania na jedno nabitie. No na gitaru sa dá hrať aj klasicky analógovo bez napájania z batérie. Štandardný výstupný jack konektor umožňuje káblové pripojenie k zosilňovaču.

Spoločnosť Reveho plánuje budúci mesiac spustenie start-up kampane na portáli Kickstarter. Základný model gitary s cestovnou taškou by mal stáť 1 499 EUR, zatiaľ čo model so zosilňovačom a cestovnou tašku bude ponúkaný za 1 819 EUR.

Modulárna cestovná gitara Reveho Slite.