Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nuzzie Knit: Štýlová priedušná objemná deka, ktorá sa dá oprať

Nuzzie Knit: Štýlová priedušná objemná deka, ktorá sa dá oprať
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Objemné deky prinášajú upokojujúci efekt, no ten väčšinou musí človek vymeniť za nejaké ďalšie pohodlie. Nová štýlová objemná deka Nuzzie Knit však v tomto smere dosahuje správnu rovnováhu. Je stále príjemne ťaživá, ale zároveň je aj priedušná a dá sa bez problémov prať v práčke.

Objemné deky si našli obľubu u mnohých ľudí, dokážu ich upokojiť, môžu zmierniť stres či zlepšiť kvalitu spánku. Sú založené na takzvanom princípe hĺbkovej tlakovej stimulácie, kedy objemná deka jemne rozkladá svoju váhu na tlakových bodoch používateľa. To údajne zvyšuje uvoľňovanie serotonínu a melatonínu, čiže respektíve „šťastných a ospalých“ hormónov, a zároveň znižuje stresový hormón kortizol.

Objemná priedušná deka Nuzzie Knit.

Problém je, že väčšina objemných prikrývok má aj niekoľko negatívnych vlastností. Hmotnosť sa im zvyčajne dodáva pomocou výplne sklenených guľôčok, ktoré môžu spôsobiť hrudkovitosť a nerovnomerné rozloženie hmotnosti a v prípade roztrhnutia deky sa môžu všade rozsypať. Navyše tieto objemné deky nie sú práve priedušné, takže sa telo používateľa často v noci prehreje. No a samozrejme je tu aj otázka čistoty. Všetko to sklo znamená, že deku nemôžete len tak hodiť do práčky alebo sušičky.

Tieto všetky problémy sa podarilo vyriešiť novej objemnej deke s názvom Nuzzie Knit. Tá nie je plnená sklenenými guľôčkami, ale látkovou výplňou s vysokou hustotou nazývanou ako DuraFill. Tá je navrhnutá tak, aby rovnomerne rozložila váhu na celú deku. Otvorený úpletový dizajn prispieva k vyššej priedušnosti, takže už by nemali hroziť žiadne spotené noci, a to ani v lete. Deka Nuzzie Knit sa navyše dá bez problémov oprať a sušiť v práčke a sušičke.

Objemná priedušná deka Nuzzie Knit.

Nová objemná priedušná deka Nuzzie Knit má rozmery 203 x 152 centimetrov a dodáva sa v prevedení s hmotnosťou 6,8 alebo 9,1 kilogramu. Dostupná bude v troch farbách – v polnočnej modrej, hmlistej sivej alebo vo farbe ovsenej vločky. Dá sa získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter od 180 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 250 dolárov. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať vo februári 2021.

Objemná priedušná deka Nuzzie Knit.