Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony láka na nové VR okuliare pre PlayStation 5

Sony láka na nové VR okuliare pre PlayStation 5
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská spoločnosť Sony potvrdila, že pracuje na novom systéme zobrazenia virtuálnej reality pre svoju najnovšiu hernú konzolu PlayStation 5 (PS5). Nová generácia VR okuliarov PSVR pritom sľubuje „dramatické skoky vo výkone a interaktivite“.

Pôvodné VR okuliare PSVR vyrobené pre hernú konzolu PlayStation 4 sú kompatibilné aj s novou konzolou PS5. No podľa Sony nastal aj v oblasti VR náhlavných súprav čas na nové zariadenie, ktoré dokáže naplno využiť pôsobivý výkon PS5-ťky, ako aj dominanciu spoločnosti Sony v oblasti domácej hernej zábavy a partnerstiev s hernými vývojármi.

Nová generácia systému pre zobrazenie virtuálne reality pre PS5 údajne vylepší všetko, od rozlíšenia a zorného poľa, až po sledovanie používateľa a vstupy. K hernej konzole PS5 sa pripojí pomocou jediného kábla, aby sa zjednodušilo nastavenie a vylepšila jednoduchosť používania, pričom používatelia sa môžu tešiť na „verný vizuálny zážitok“.

Spoločnosť Sony spomenula aj nový VR ovládač, ktorý okrem ergonomického tela bude obsahovať i niektoré kľúčové funkcie bezdrôtového ovládača DualSense.

Hoci toho nebolo naznačeného veľa, je iste dobrou správou, že PSVR 2 bude mať širšie zorné pole, ktoré priamo súvisí s pocitom ponorenia sa do sveta virtuálnej reality. Nová aktualizácia by tiež mohla priniesť integrovaný systém sledovania polohy používateľa a odstrániť tak nutnosť inštalácie externých kamier pre sledovanie pohybu hlavy a ovládačov. Poteší i pridanie lepšej haptickej technológie, ktorou vynikajú herné ovládače DualSense.

Podľa Sony sú nové VR okuliare už vo vývoji, no nebudú uvedené na trh v tomto roku.

Pôvodné VR okuliare Sony PSVR.