Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kempingový varič Gen Stove nabíja zariadenia pomocou propánu

Kempingový varič Gen Stove nabíja zariadenia pomocou propánu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K dispozícii je množstvo termoelektrických kempingových varičov, ktoré dokážu nabíjať zariadenia používateľa, no spoliehajú sa pritom na teplo z dreva / biomasy. Nový prenosný varič Gen Stove od spoločnosti Viva Plus predstavuje riešenie termoelektrického nabíjania, ktoré nie je spojené so živým ohňom, a napája elektroniku teplom vyrobeným varením s propánom alebo butánom.

Kempingové variče / nabíjačky na báze biomasy sú vhodné na mnoho vonkajších použití, ale otvorené ohne bývajú v prírode často zakázané. Alternatívou sa môže stať nový kempingový varič / nabíjačka na LPG Viva Plus Genstove, ktorý sa dá používať v súlade s predpismi. Okrem toho, že je spoľahlivejšou voľbou ako náprotivky na báze biomasy počas sezóny požiarov, nespolieha na ventilátor napájaný z batérie, čo eliminuje akýkoľvek potenciál prehriatia alebo vybitia batérie, čo by narušilo prevádzku.

Kempingový varič / nabíjačka na LPG Viva Plus Genstove.

Varič Genstove má hmotnosť 1,3 kilogramu a vývojári umiestnili horák, termálny generátor a nádrž na vodu pre chladenie do valcového hlavného telesa pod dvojdielnym stojanom na hrnce. Keď sa pripravuje jedlo, tok odpadového tepla je ochladený cez vodnú nádrž a vytvára elektrinu, ktorá prúdi do pripojeného prenosného lítiového akumulátora s kapacitou 3 200 mAh.

Používateľ tak môže buď nabíjať zariadenia, ako sú smartfóny alebo Bluetooth reproduktory, z USB výstupu alebo môže uložiť energiu na ďalšie použitie. Spoločnosť Viva Plus odhaduje, že minúta nabíjania pridá jedno percento energie do batérie v smartfóne. Okrem nabíjania z variča sa môže prenosná batéria nabíjať aj pomocou nabíjacieho kábla USB-C alebo prenosným solárnym panelom.

Kempingový varič / nabíjačka na LPG Viva Plus Genstove.

Výrobca pridal aj kompaktné svetlo, ktoré môže byť zapojené a napájané priamo z variča Genstove, aby poskytlo efektívny zdroj svetla pre varenie v tme, čo táborníkom ušetrí batériu v samostatnej baterke alebo v smartfóne.

Spoločnosť Viva Plus ponúka svoj prenosný varič / nabíjačku Genstove prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter za cenu od 200 dolárov. Na výber je buď propánový alebo butánový model. Dodávka je naplánovaná na jún tohto roku.

Kempingový varič / nabíjačka na LPG Viva Plus Genstove.