Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slamka JoGo pripraví chutnú čerstvú kávu na výletoch v prírode

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľahký a prenosný spôsob, ako si dať rannú šálku chutnej kávy, prináša nový produkt JoGo, ktorý v sebe spája silu varenia kávy do elegantnej slamky. Tá sa dá vybrať z vrecka a pomocou integrovaného filtra dodá bohatú chuť kávy. Je tak ideálna na výlety do odľahlej prírody, či kdekoľvek, kde sa chce človek „nakopnúť“ kávou.

Slamka JoGo umožňuje „kávičkárom“ napodobniť jednoduchosť instantnej kávy, no s plnšou chuťou mletých zŕn podľa vlastného výberu. Slamka s hmotnosťou len 57 gramov meria na dĺžku 20 centimetrov. Je vybavená mikrónovým kovovým sieťovým filtrom, ktorý pri popíjaní drží namletú kávu mimo a zanecháva jemný nápoj s plnou chuťou, ktorú spoločnosť JoGo prirovnáva ku káve z French Pressu.

Slamka JoGo na prípravu kávy na cestách.

Používanie slamky JoGo je asi také jednoduché ako príprava kávy. Stačí pridať mletú kávu priamo do hrnčeka alebo pohára, naliať horúcu vodu, premiešať zmes so slamkou a potom cez ňu už len usrkávať povzbudzujúci nápoj. Samozrejme bude potrebné nechať kávu trocha vychladnúť, rovnako ako pri pití priamo z hrnčeka. No silikónový hrot, ktorý oddeľuje telo slamky z nehrdzavejúcej ocele, pomáha zabrániť popáleniu pier. Výrobca sľubuje, že jeho patentovaný filter udržuje vylúhovanú kávu tak, aby neupchávala slamku a umožní nápoju prirodzený tok.

Popíjanie horúcej kávy cez slamku nebude zrejme lákať každého, no príprava kávy v odľahlej prírode je vždy otázkou kompromisu. Slamka JoGo je tak ďalšia možnosť navrhnutá pre plnšiu a sviežejšiu chuť ako instantná káva bez pridanej hmotnosti v batohu alebo finančných nákladov za iné systémy varenia kávy.

Slamka JoGo na prípravu kávy na cestách.

Slamka JoGo sa dá tiež použiť na sypaný čaj, ovocné nápoje a koktaily, ktoré bežne obsahujú nežiaduce kúsky hmoty, ktoré sa dostávajú do nefiltrovaných slamiek. Po odskrutkovaní filtra získa používateľ bežnú opakovateľne použiteľnú slamku na čisté nápoje.

Inovatívna slamka JoGo na prípravu kávy na cestách je ponúkaná prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter od 17 dolárov. Už teraz sa podarilo vývojárom vyzbierať niekoľko násobne viac ako bola požadovaná suma 10 000 dolárov, takže by nič nemalo brániť tomu, aby sa slamka JoGo dostala k podporovateľom kampane podľa plánu v septembri tohto roka. Slamka je dodávaná s čistiacou kefkou, vreckom na prenášanie a špičkou na sŕkanie vo farbe podľa vlastného výberu.

Slamka JoGo na prípravu kávy na cestách.