Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahká skladacia stolička využíva ako súčasť rámu turistické palice

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnoho turistov používa takzvané trekingové palice a navyše nosia v batohu skladaciu stoličku. Nová skladacia stolička TrekChair je však navrhnutá tak, že integruje trekingové palice do rámu stoličky, aby sa ušetril priestor v batohu a znížila sa hmotnosť skladacej stoličky pri prenášaní.

Skladacia stolička TrekChair, ktorú vyrobila spoločnosť Get Out Gear, pozostáva zo samotnej skladacej stoličky a dvojice teleskopických trekingových palíc, ktoré sú vyrobené z uhlíkových vlákien. Používatelia však môžu využiť a svoje existujúce trekingové palice tretích strán, ak nie sú ochotní si priplatiť za vyľahčené palice z uhlíkových vlákien.

Skladacia turistická stolička TrekChair.

Ak sa stolička nepoužíva, dá sa zložiť na veľkosť podobnú fľaši s vodou. S váhou len 680 gramov sa tak dá ľahko prenášať v batohu. Ako náhle príde čas na oddych v prírode, rám z leteckého hliníka sa rozloží a šnúrami sa vytvaruje do svojho tvaru. Turistické tyče sa zasunú do zadnej časti rámu a potom sa cez ich vrch nasunie nylonové sieťované sedadlo z odolného materiálu ripstop.

Celý proces rozloženia stoličky TrekChair údajne netrvá dlhšie ako 30 sekúnd. Okrem toho môže používateľ pomocou úpravy dĺžky trekingových tyčí zmeniť uhol sklonu stoličky až o 45 stupňov. Stolička môže pritom uniesť turistu s maximálnou hmotnosťou až 113 kilogramov.

Skladacia turistická stolička TrekChair.

Teleskopické trekingové tyče z uhlíkových vlákien sú vybavené korkovými rukoväťami s penovými EVA nástavcami, majú mechanizmy flip-lock, ktoré zaistia polohu a uvoľnenie ich troch teleskopických častí. Palice majú celkovú dĺžku 137 centimetrov a pár váži 442 gramov.

Skladacia turistická stolička TrekChair je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za 89 dolárov. Stolička spolu s teleskopickými trekingovými tyčami je ponúkaná za 109 dolárov. Maloobchodné ceny boli stanovené na 129 dolárov, respektíve 189 dolárov. Dodávka by sa mala začať niekedy v priebehu septembra 2021.

Skladacia turistická stolička TrekChair.