Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný dok pre Nintendo Switch nabíja a aj zvýši rozlíšenie obrazu na 4K

Prenosný dok pre Nintendo Switch nabíja a aj zvýši rozlíšenie obrazu na 4K
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Herná konzola Nintendo Switch môže síce byť prenosná, no jej dokovacia stanica už toľko prenosná nie je. No nová alternatíva tretej strany, OmniCentro, si kladie za cieľ vyriešiť tento problém vreckovým zariadením, ktoré nielen rýchlo nabije batériu v konzole, ale aj prevzorkuje obrazový výstup na rozlíšenie 4K.

Trik súčasnej herne konzoly Nintendo Switch je skrytý priamo v jej názve. Používateľ môže prepínač medzi hraním v rukách alebo pripojiť konzolu k veľkému televízoru v domácnosti. Problém je v tom, že ak si chce používateľ zahrať na veľkej obrazovke niekde inde, priložená dokovacia stanica nie je najprenositeľnejšou možnosťou.

Uľahčiť by to mohla nová alternatíva od spoločnosti JSAUX v podobe dokovacieho zariadenia OmniCentro. To sa zapojí priamo do zásuvky v stene alebo je tu možnosť použitia predlžovacieho kábla, ktorý zvyšuje dosah o 1,5 metra. OmniCentro má len jednu pätina veľkosti pôvodného doku pre Nintendo Switch a váži len 93 gramov. No vývojárom sa podarilo do týchto rozmerov vtesnať všetky zvyčajné funkcie dokovacej stanice pre Nintendo Switch, spolu s niekoľkými vylepšeniami.

K hernej konzole sa dok OmniCentro pripája cez port USB-C, ktorý dodáva napájanie konzole a prenáša z nej audiovizuálny signál. Výstupy z portu HDMI sa pripájajú k akejkoľvek obrazovke, do ktorej ho zapojíte, a port USB 3.0 umožní zapojiť herné ovládače a ďalšie príslušenstvo.

Prenosná dokovacia stanica OmniCentro pre hernú konzolu Nintendo Switch.

No OmniCentro má aj niekoľko funkcií navyše. Jedna z nich dokáže zvýšiť rozlíšenie z bežných 1080p až na 4K pomocou technológie prevzorkovania. Dok má tiež vyšší výkon 45 W, v porovnaní s pôvodnými 39 W, čo umožňuje rýchlejšie nabíjanie hernej konzoly bez toho, aby sa poškodil hardvér.

Dokovacia stanica OmniCentro nie je vyhradená len pre Nintendo Switch, ale dá sa použiť v podstate na čokoľvek, čo s týmito portami funguje. Spoločnosť tvrdí, že zariadenie je možné použiť na nabíjanie notebookov a telefónov alebo na prenesenie obsahu z ich displeja na väčšiu obrazovku.

Spoločnosť JSAUX v súčasnosti ponúka dok OmniCentro prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarteri za cenu od 59 dolárov. Ak všetko prebehne podľa plánov, dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala rozbehnúť v júli 2021.

Prenosná dokovacia stanica OmniCentro pre hernú konzolu Nintendo Switch.