Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aktualizácia pridáva herné ovládače na druhý displej smartfónu Surface Duo

Aktualizácia pridáva herné ovládače na druhý displej smartfónu Surface Duo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft oznámila aktualizáciu svojej cloudovej hernej platformy Xbox Games Pass pre operačný systém Android, ktorá premení jeden z dvoch displejov sklápacieho smartfónu Surface Duo na virtuálny herný ovládač, zatiaľ čo druhý displej zobrazuje hru.

Medzi scenáre použitia, ktoré spoločnosť Microsoft predstavila pred vydaním svojho smartfónu Surface Duo, patrila napríklad kontrola e-mailov na jednom displeji pri sledovaní filmu na druhom displeji, prechádzanie prezentácie aj počas videohovoru alebo by mohla druhá obrazovka slúžiť ako dotyková klávesnica v štýle notebooku. Ďalším príkladom bolo využitie smartfónu ako mobilného herného zariadenia na hranie titulov z platformy Xbox Game Pass, ktoré používalo podporovaný Bluetooth ovládač.

Aktualizácia aplikácie umožňuje hráčom používať druhý displej smartfónu Surface Dua ako digitálny ovládač podobný ovládaču hernej konzoly Xbox.

V poslednej dobe bolo dostupných viac ako 50 hier na cloudovej hernej platforme, ktoré sú kompatibilné s dotykovým ovládaním, ako napríklad Jetpac Refueled, Stranger Things 3: The Game, Minecraft Dungeons, Gears 5 a Star Renegades. Teraz spoločnosť Microsoft oznámila, že používatelia účtu Ultimate môžu hrať tieto dotykovo podporované herné tituly pomocou druhého displeja na smartfóne Surface Duo, podobne ako s herným ovládačom pre hernú konzolu Xbox. Tým sa tento Android telefón so sklopnými displejmi v podstate zmení na vreckový Xbox.

Používatelia budú musieť zariadenie orientovať ako „véčkový“ notebook, kde horný displej zobrazuje hru, zatiaľ čo spodný displej sa transformuje na ovládač mapovaný pre Xbox. To znamená, že palce nezakrývajú žiadnu hernú akciu na hornej obrazovke a potenciálne tak nezasahujú do samotného hrania. Hráči, ktorí uprednostňujú pocit fyzických tlačidiel a triggerov, môžu samozrejme stále so Surface Duo používať podporovaný bezdrôtový Bluetooth herný ovládač.