Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výživné a chutné mäsové tyčinky vydržia v balení dlhé roky

Výživné a chutné mäsové tyčinky vydržia v balení dlhé roky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dobrá výživa a dlhá trvanlivosť nie sú vždy dve veci, ktoré sa týkajú jedinej potraviny, no mäsová tyčinka Carnivore Bar II spĺňa obe podmienky. V balení, ktoré sa zmestí do vrecka, prináša všetku potrebnú výživu v podobe plátku mäsa, ktoré vďaka inšpirácii od pôvodných obyvateľov Severnej Ameriky dokáže zostať stabilné po celé roky aj mimo chladničku.

Po tom, čo vojenský zdravotník Phillip Meece strávil čas na bojovom poli v Afganistane s americkou armádou, cítil, že na bojisku je potrebné jedlo, ktoré by bolo výživné a zároveň trvanlivé. To ho viedlo k pemmicanu, čo je jedlo, ktoré je dôležitým základom domorodej kuchyne v niektorých častiach Severnej Ameriky a pri skladovaní vo vzduchotesných nádobách môže vydržať roky alebo dokonca desaťročia.

Výživné, chutné a mimoriadne trvanlivé mäsové tyčinky Carnivore Bar II.

Toto jedlo je tradične zmesou loja a mäsa, ktoré boli pred pridaním do zmesi vysušené. Kľúčom k legendárnej trvanlivosti pemmicanu je teda nedostatok vlhkosti a umožnil tak pôvodným obyvateľom prekonať veľké vzdialenosti a spoliehať sa naň ako na zdroj energie.

Meece toto prispôsobil moderným cestovateľom prostredníctvom crowdfundingovej kampane v roku 2019, kedy uviedol pôvodnú mäsovú tyčinku Carnivore Bar. Teraz stavia na jej úspechu a prichádza s niekoľkými novými variáciami pôvodnej verzie. Carnivore Bar II stále funguje ako vysokoenergetická náhrada jedla, ktorá obsauje 400 kalórií.

Výživné, chutné a mimoriadne trvanlivé mäsové tyčinky Carnivore Bar II.

Mäsová tyčinka High Protein Carnivore Bar zasa ponúka okolo 200 kalórií, pričom 65 percent z nich pochádza z tukov a 35 percent z bielkovín. Je v nej tiež menej loja, vďaka čomu je chrumkavejšia a menej hustejšia ako originál. Tyčinka High Protein Carnivore Bar with Raw Honey, pridáva do mixu trocha medovej sladkosti, no len s 3 gramami sacharidov.

Aj keď sa recepty mierne líšia, všetky mäsové tyčinky Carnivore Bars zostávajú verné pôvodnej vízii s tým, že sú ľahko stráviteľné, výživné a bezpečne zabalené tak, aby zadržiavali vlhkosť a zostali čerstvé po celé roky. Tyčinky sa dajú získať prostredníctvom podpory prebiehajúcej startup kampane na portáli Kickstarter. K dispozícii je balenie so 6-timi kusmi podľa vlastného výberu za cenu od 40 dolárov.

Výživné, chutné a mimoriadne trvanlivé mäsové tyčinky Carnivore Bar II.