Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Flexound Pulse obklopí diváka v kine vlastnou zvukovou bublinou

Flexound Pulse obklopí diváka v kine vlastnou zvukovou bublinou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Flexound Augmented Audio uviedla technológiu Flexound Pulse, riešenie sedenia v kine, ktoré vytvára osobnú zvukovú bublinu okolo divákov sledujúcich filmy a sľubuje tak intenzívny zvukový zážitok v plnom rozsahu bez použitia externých reproduktorov.

Vibroakustický zážitok od spoločnosti Flexound Augmented Audio využíva fyzické vibrácie zvukových vĺn na generovanie multisenzorického zvuku a bol pôvodne vyvinutý na pomoc autistickým deťom. Medzi prvými komerčnými použitiami boli sedenia v kinách, vo februári 2019 to začalo kinom vo Fínsku, v júni nasledovalo britské Ferco Seating, ktoré získalo v júni oficiálnu certifikáciu pre dva vylepšené modely, a kiná TGV Cinemas inštalovali 140 sedadiel Ferco Milano do kina v Malajzii v novembri. Nasledovali ďalšie inštalácie v kinách.

Táto technológia by mohla tiež umožniť automobilkám inštalovať do automobilov prispôsobené zvukové zóny, poskytovať fyzickú spätnú väzbu len pre vodiča alebo ponúkať cestujúcim vo vozidle „zvukové masáže“.

Technológia Flexound Pulse "poskytuje prispôsobený uzavretý ekvivalent priestorového zvuku 5.1".

Pre kino sedadlo Pulse zahŕňa technológia Flexound vibračnú rezonančnú dosku a elektromagnetický menič, ktorý je integrovaný do podsedáku. Spoločnosť ráta s tým, že ľudia sú schopní cítiť cez ich telá frekvencie až 500 Hz, zatiaľ čo ich ruky a pokožka vycítia frekvencie až 1 000 Hz. Konfigurácia sedadla Pulse tak údajne vytvorí akýsi osobný stánok, kde môžu sediaci používatelia počuť a rovnako cítiť zvuk sprevádzajúci film.

Produkt Flexound Pulse údajne poskytuje podobnú kvalitu priestorového zvuku a dotykové vnemy pre každého používateľa bez ohľadu na to, kde sa v kine nachádza. Je to možné urobiť bez toho, aby kino muselo púšťať zvuk pri vysokej hlasitosti, takže hluk unikajúci z premietacej miestnosti by mal byť oveľa nižší ako pri tradičnej technológii vzdialených priestorových reproduktorov.

Používateľské testovanie sedadiel s technológiou Flexound Pulse, kde bol každý divák ponorený do svojej osobnej zvukovej zóny priestorového zvuku.

Spoločnosť tvrdí, že okrem scenárov použitia v kinách a v automobiloch, môže byť technológia zabudovaná do takmer všetkého, čo je mäkké a prichádza do kontaktu s telom. Takže by si mohla nájsť cestu aj do domácich kín, herných kresiel, sedenia v nákupných centrách, miestností na relaxačnú terapiu a ďalšie využitia.

Audio systém Flexound Pulse je údajne pripravený na predbežné objednávky od kín alebo na licencie pre výrobcov nábytku a sedadiel.