Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mini prenosný projektor v retro štýle zabaví aj počas kempovania

Mini prenosný projektor v retro štýle zabaví aj počas kempovania
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prenosné projektory môžu byť skvelým spôsobom, ako spojiť ľudí pri večernej zábave napríklad počas táborenia, ale človek nechce so sebou ťahať niečo ťažké a objemné. Nový prenosný projektor Filmatic je nielen malý a ľahký, ale môže poslúžiť aj ako lampáš či Bluetooth reproduktor.

Kompaktný prenosný DLP projektor Filmatic vyzerá na prvý pohľad ako starý krabicový fotoaparát alebo ručná lampa, ktorú používali strážcovia pri náletoch v 2. svetovej vojne, s dizajnom inšpirovaným obrnenými vozidlami. Projektor meria len 60 x 50 x 70 milimetrov a váži okolo 200 gramov, takže v batohu na ceste do tábora nezaberie príliš veľa miesta. Jeho robustná celokovová konštrukcia je odolná voči vode, prachu a pádom v štandarde IPX6. Navyše je na spodnej strane vybavený užitočným svetlom s jasom až 300 lúmenov.

Projektor sa napriek malým rozmerom môže pochváliť rozlíšením Full HD a dokáže premietať obsah na plochu s uhlopriečkou až 120 palcov (3,04 metra) s jasom 200 ANSI lúmenov. Má kontrast 2 000 : 1 a tiež disponuje automatickým zaostrením a automatickou korekciou lichobežníka.

Kompaktný prenosný projektor Filmatic.

Beží na systéme Android 8.0, ktorý umožní prístup k tisícom známych aplikácií, vrátane YouTube a Netflix. Ak nezostanú žiadne mobilné dáta alebo nie je signál, obsah sa dá spúšťať aj s kompatibilnej pamäťovej karty.

Projektor disponuje rozhraním Bluetooth 5.0 a Wi-Fi s podporou Airplay a Miracast a má tiež USB-C port na priame pripojenie k mobilným zariadeniam. Vstavané dva 3-wattové reproduktory umožňujú, aby jednotka slúžila ako centrum pre zábavu typu všetko v jednom alebo ako Bluetooth reproduktor.

Kompaktný prenosný projektor Filmatic.

Batéria s kapacitou 5 000 mAh má výdrž okolo 2,5 hodiny na jedno nabitie a prevádzkové teplo sa odvádza na každú stranu krytu z hliníkovej zliatiny, čo umožňuje projektoru pracovať aj bez ventilátora. Dodáva sa s bezdrôtovým diaľkovým ovládačom alebo sa dá ovládať fyzických tlačidiel.

Vývojári hľadajú finančné prostriedky prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá projektor získať za 2 635 HKD (asi 285 EUR). Ak sa všetko podarí podľa plánu, odhaduje sa, že preprava by sa mala začať v auguste.

Kompaktný prenosný projektor Filmatic.